Στα ύψη κέφι και... χαρταετοί

Γλέντησαν τα κούλουμα και αμόλησαν καλούμπα χθες οι Λαρισαίοι

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2020 15:00

«Απογειώθηκαν» χθες το κέφι, ο χορός και ο... χαρταετός από χιλιάδες Λαρισαίους που εκμεταλλευόμενοι τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό γιόρτασαν τα κούλουμα.

Μικροί και μεγάλοι αμόλησαν καλούμπα σε ανοιχτωσιές πέριξ της πόλης, αλλά και εντός της όπως στην ανοιχτή έκταση απέναντι από τη Σκεπαστή της Νεάπολης, περνώντας την ημέρα όπως επιτάσσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα. Στα έθιμα φυσικά εντάσσονται και η κατανάλωση σαρακοστιανών συνοδευόμενα με το... απαραίτητο τσίπουρο.

Παρά τη σχετική ΚΥΑ που απαγόρευε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού και συνεπώς ματαίωσε και το καθιερωμένο καθαραδευτεριάτικο δημοτικό γλέντι -που φέτος είχε προγραμματιστεί να γίνει στον πολυχώρο «Θεσσαλία»- των Ελλήνων οι κοινότητες δεν έχασαν την όρεξή τους για διασκέδαση κι έτσι σε διάφορες γειτονιές δημιουργήθηκαν εστίες μουσικής και χορού.

Χταποδάκια, γαρίδες, σαλάτες, γαρίδες και τσιπουράκι για τους μεγάλους που βοηθούσαν στα... διαλείμματα τους μικρότερους με τα ζύγια και την καλούμπα ώστε οι χαρταετοί να κάνουν υψιπετή πτήση.

Πολλοί συμπολίτες εξάλλου κατευθύνθηκαν προς τα παράλια της Λάρισας αλλά και της Πιερίας, ενώ κατά διαστήματα στις οδούς που ενώνουν την πόλη με τις ακτές σημειώθηκαν ουρές. Πολλοί συμπολίτες επίσης κατευθύνθηκαν και σε ορεινούς προορισμούς, με τους επαγγελματίες εστίασης σε βουνά και θάλασσα να είναι άρτια προετοιμασμένοι για να εξυπηρετήσουν την αυξημένη κίνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass