Αποκριές… χωρίς «χρώμα» στην Ελασσόνα

Αισθητή η απουσία επισκεπτών *Προβληματισμός για την περιφρόνηση των απαγορεύσεων...

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2020 15:12

Διαφορετικές και περίεργες οι φετινές Αποκριές και στην επαρχία Ελασσόνας. «Αποκριές… χωρίς χρώμα», «βουβές» και «παγωμένες» για τον περισσότερο κόσμο, «κατέθεσαν» χθες στην «Ε» αρκετοί Ελασσονίτες.

Διαφορετικές ακόμη και στον καιρό, αφού ο υπέροχος καιρός του διημέρου της Αποκριάς, δεν είχε καμιά σχέση με τον άστατο, βροχερό και κρύο καιρό των τελευταίων χρόνων.  

Να θυμίσουμε ότι μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση για ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων, λόγω του κορονοϊού, ο Δήμος Ελασσόνας και φορείς – σύλλογοι της περιοχής είχαν ματαιώσει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και την Κυριακάτικη παρέλαση καρναβαλιστών. Σχεδόν, μόνο οι όμορφες και ευρηματικές αποκριάτικες φιγούρες, που χάρισε το Πατρινό Καρναβάλι στον Δήμο Ελασσόνας, στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, θύμιζαν την Αποκριά.

Αισθητή η απουσία επισκεπτών και εκδρομέων στην πόλη της Ελασσόνας και στην περιοχή.

Ιδίως το Σαββατοκύριακο, αρκετοί ήταν αυτοί που φρόντισαν να χαρούν και να διασκεδάσουν, έστω και περιορισμένα. Φορώντας ή όχι αποκριάτικα κοστούμια βρέθηκαν σε στέκια μπαρ – καφέ και ταβέρνες της περιοχής, παρέα με παραδοσιακές και λαϊκές ορχήστρες, ή σε «πάρτι – μασκέ». Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προτίμησαν να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να μείνουν μέσα με τις οικογένειές τους.

Χθες, Καθαρή Δευτέρα, ο κόσμος απόλαυσε για τα καλά την ανοιξιάτικη μέρα, είτε φροντίζοντας για το καθιερωμένο πέταγμα του αετού, είτε με τις γεύσεις νηστίσιμων εδεσμάτων και όχι μόνο.

Πάντως, δεν πέρασαν απαρατήρητες οι «φωνές» και ο έντονος προβληματισμός πολλών Ελασσονιτών για τη συμμετοχή του κόσμου σε καρναβαλικές εκδηλώσεις στην περιοχή, αγνοώντας τις απαγορεύσεις και τις οδηγίες που δόθηκαν επίσημα από τις αρχές. Και όλα αυτά, τη στιγμή που το επίπεδο του κινδύνου από τον νέο κορονοϊό για τους Ευρωπαίους πολίτες ήδη αναβαθμίστηκε από «μέτριο» σε «υψηλό». Τέλος, σοβαρές «φωνές» και προβληματισμός για τη συμμετοχή και τη διασκέδαση, την ίδια ώρα που δυστυχώς υπάρχει «πόλεμος» και σοβαρή απειλή στα σύνορα της χώρας…  

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass