ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗ

Πανηγύρισε ο ναός της Παναγίας Δεμερλιώτισσας

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2015 8:01

 

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Με επισημότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε στον Σταυρό Φαρσάλων η Παναγία η Δεμερλιώτισσα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ενώ ακολούθησε θείο κήρυγμα. Η περιφορά της ιεράς θαυματουργού εικόνας της Παναγίας εντός του χωριού δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθετος στο θείο κήρυγμά του ανέφερε σε γενικές γραμμές ότι "Σ΄ όλους τους ιερούς ναούς προστρέχουμε όλοι μας για να υμνήσουμε το πρόσωπο της Παναγίας μας, διότι όλος ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος στο Αγιο Πρόσωπό Της. Την υμνούμε και την εξυμνούμε και όλοι ήρθαμε προσκυνητές στο ιερό αυτό προσκύνημα για να προσκυνήσουμε το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας και να αποθέσουμε τον σεβασμό μας και την αγάπη μας στο πρόσωπο της μητέρας του θεού, της κυρίας Θεοτόκου, η οποία είναι πάντοτε κοντά μας, μας καταλαβαίνει και συμπάσχει μαζί μας και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή που πολλοί έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία".

Στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας παρευρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Τύμπας, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Βασιλείου και  κ. Κων/νος Γιαχνής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Σταυρού κ. Δημ. Κωνσταντάκης, μέλη τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι συλλόγων, ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο Ιερός Κλήρος της επαρχίας και πλήθος κόσμου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass