«Οχι» στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2020 22:33

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων ενάντια στο αντι- ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στην

ανακοίνωση «η Κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης, την υποβάθμιση και του ΣΕΠΕ, την αποδιάρθρωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μια σειρά από άλλες αντεργατικές διατάξεις, που οδηγούν καθημερινά σε απολύσεις και μειώσεις μισθών, επιτίθεται στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες σε χιλιάδες συνταξιούχους, διαψεύδεται με πάταγο από την ίδια την πραγματικότητα: Δίνει ελάχιστες αυξήσεις μόνο σε λίγους, ενώ για τη μεγάλη πλειοψηφία, επιφυλάσσει νέες μειώσεις συντάξεων, μέσω της κατάργησης της 13ης σύνταξης. Προβλέπει λιγότερα χρήματα για κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020. Αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα, αυξάνοντας σημαντικά τις ασφαλιστικές εισφορές για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών, ευνοώντας σαφώς τα μεγάλα εισοδήματα. Ανοίγει την πόρτα για την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ με τη συγχώνευση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ, ενώ ταυτόχρονα συρρικνώνει τον χώρο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, που έχουν κατακτήσει με αίμα και αγώνες οι εργαζόμενοι, για να τη δώσει «βορά» στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Μειώνει την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, οδηγώντας σε μεγάλη μείωση των κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας και περικοπές στα προγράμματα απασχόλησης. Ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα δώσουν απάντηση στα ψέματα και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Με ενότητα και αγώνα θα διεκδικήσουν ένα ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο, αναδιανεμητικό, καθολικό, που θα σέβεται τους κόπους και τον ιδρώτα του κόσμου της δουλειάς» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass