Εργα συντήρησης στο οδικό κύκλωμα του Κισσάβου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2020 15:17

Το οδικό κύκλωμα Κισσάβου συντηρεί και αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δύο νέες συμβάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.360.000 ευρώ.

Τα δύο έργα «Αποκατάσταση και προστασία του οδικού δικτύου Συκούριο - Σπηλιά- Καταφύγιο - Ορεινό Κύκλωμα Κισσάβου» και Συντήρηση της οδού Καρύτσα - Σπηλιά αφορούν σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε μήκος 47 χιλιομέτρων. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Υπογράψαμε δύο συμβάσεις που αφορούν σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις στον ορεινό όγκο Κισσάβου σε μήκος 47 χλμ. Με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους που ζουν στα ορεινά και στους ανθρώπους που αγαπούν το βουνό υλοποιούμε έργα που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Δημιουργούμε ένα οδικό κύκλωμα για την ασφαλή προσβασιμότητα και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Τα έργα αυτά δημιουργούν και συντηρούν θέσεις εργασίας, ενώ δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία. Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες μας που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την υλοποίηση αυτών των έργων».

ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟ-ΣΠΗΛΙΑ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο είναι «Αποκατάσταση και προστασία του οδικού δικτύου Συκούριο-Σπηλιά-Καταφύγιο-Ορεινό Κύκλωμα Κισσάβου», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Το δίκτυο είχε σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Νοεμβρίου 2017, εξαιτίας των οποίων ο Δήμος Τεμπών κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Το παραπάνω οδικό δίκτυο αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι εργασίες θα γίνουν μέσα στα διοικητικά του Δήμου Τεμπών. Το μήκος της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα ανέρχεται σε 25 χλμ. ενώ το ασφαλτοστρωμένο πλάτος ποικίλλει από 6 έως 7 μέτρα, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑ – ΣΠΗΛΙΑ

Το δεύτερο έργο είναι «Συντήρηση της οδού Καρύτσα-Σπηλιά», προϋπολογισμού 860.000 ευρώ, μετά από ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Νοεμβρίου 2017 και εξαιτίας των οποίων ο Δήμος Αγιάς κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Το παραπάνω οδικό δίκτυο αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι εργασίες θα γίνουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς. Το μήκος της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα ανέρχεται σε 22 χιλιόμετρα, το ασφαλτοστρωμένο πλάτος ποικίλλει από 6 έως 7 μέτρα, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass