Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2020 15:33

Στη Λάρισα για το Ασφαλιστικό Μητρόπουλος και Ρωμανιάς

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό οργανώνει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ.

Στόχος είναι η ενημέρωση των εργαζομένων για τις νέες εξελίξεις στο ασφαλιστικό –συνταξιοδοτικό ζήτημα, τις οποίες θα παρουσιάσουν ο εργατολόγος- οικονομολόγος Γιώργος Ρωμανιάς και ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.

Θα ακολουθήσει διάλογος και τοποθετήσεις, ενώ θα γίνουν και ερωτήσεις στους εισηγητές.

 

«Κούπες αγάπης» στην πλατεία Ταχυδρομείου

Με το σύνθημα «ας ζεσταθούμε», τρεις φορείς της Λάρισας συμπράττουν με σκοπό τη στήριξη οικονομικά αδυνάτων, οργανώνοντας εκδήλωση μεθαύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος για την επανένταξη «Διέξοδος» θα διαθέτει σε συμβολική τιμή κούπες, που φιλοτέχνησαν έγκλειστοι εκπαιδευόμενοι του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Κ.Κ. Λάρισας και οι μαθητές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ θα τις γεμίζουν δωρεάν με ζεστό ρόφημα προσφέροντας και κεράσματα που θα ετοιμάσει το Τμήμα Ζαχαροπλαστικής.

Τα έσοδα από τις «κούπες αγάπης» θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση άπορων πρώην εξαρτημένων και αποφυλακισμένων που βρίσκονται σε διαδικασία επανένταξης.

Η όλη δράση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ρούσβελτ και Παπακυριαζή.

Επιλέχθηκε δε να υλοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα επιχειρώντας οι φορείς σε συνεργασία με τους πολίτες να στείλουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Παράλληλα, τόσο μέλη της «Διεξόδου» όσο και του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τους σκοπούς και τις δραστηριότητές τους.

 

Αφιέρωμα στην ίδρυση του ΕΛΑΣ

Το παράρτημα Λάρισας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα ίδρυσης του ΕΛΑΣ, μεθαύριο Παρασκευή 14 Φλεβάρη και ώρα 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Παπαναστασίου 52, 3ος όροφος). Παράλληλα θα γίνει και κοπή της πίτας.

 

Βραδιά του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών

Tο Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας διοργανώσει την ετήσια κοπή πίτας μεθαύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στο Βar- Restaurant Village Garden, στο 4ο χλμ. Νίκαιας-Λάρισας. Τη βραδιά θα πλαισιώνει ορχήστρα με λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θανάσης Ζιώγας- βιολί, Χρήστος Καλαμπούκας- λαούτο-κιθάρα, Χρήστος Φουκαλάς- μπουζούκι, Γιάννης Μαρκόπουλος- πλήκτρα, Πάνος Κραΐας- τραγούδι. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948-304.583 και 6987-035.030.

 

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα ελληνοτουρκικά με Ελισαίο Βαγενά

Η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση, μεθαύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στην Ιατρική Σχολή- Κτίριο Κατσίγρα (αμφιθέατρο, 2ος όροφος) με θέμα «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στην '’κινούμενη άμμο'’ των αμερικανατοϊκών σχεδιασμών». Ομιλητής θα είναι ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

 

Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΛ κατά του νέου Ασφαλιστικού

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατά του νέου Ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή απευθύνει με ανακοίνωσή της προς όλους τους εργαζόμενους η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 18 Φλεβάρη στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 10.30 π.μ.

 

Νέα διοίκηση στους εργαζόμενους στις ΤΟΜΥ 5ης ΥΠΕ

Νέα διοίκηση απέκτησε το σωματείο εργαζομένων στις ΤΟΜΥ της 5ης υγειονομικής περιφέρειας, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα με το εξής σχήμα:

-Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Αποστολός Φώτιος (1η ΤΟΜΥ Καρδίτσας), αντιπρόεδρος: Μέρας Δημήτριος (1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας), γενικός γραμματέας: Παπαγεωργίου Απόστολος (1η ΤΟΜΥ Τρικάλων), ταμίας: Φουτσιτζή Ευαγγελία (1η ΤΟΜΥ Καρδίτσας), μέλη: Αλμπανίδου Σοφία (1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας), Κράββαρη Παρησία (ΤΟΜΥ Nέας Iωνίας Βόλου), Χατζηκυριακίδη Αικατερίνη (ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου Βόλου).

-Ελεγκτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Γάτου Ευαγγελία (ΤΟΜΥ Αγριάς Βόλου), γραμματέας: Ρίζου Μαρία - Ελένη (ΤΟΜΥ Έκθεση Λαμίας), μέλος: Κολοβού Ελευθερία (ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας Βόλου).

 

Εκλογές στον Εξωραϊστικό Τσαριτσάνης

Γενική συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου οργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης

την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου τις ώρες από 10.30 π.μ. έως 6 μ.μ. στην αίθουσα της Κοινότητας Τσαριτσάνης.

Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές μέχρι και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στα μέλη του νυν Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.

Σημειωτέον ότι στις εκλογές μπορούν να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν όσοι άλλοι φίλοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να βοηθήσουν στην υλοποίηση των δράσεών του, συμμετέχοντας στις ομάδες του.

 

Πρόσληψη δύο παιδιάτρων στον Δήμο Λαρισαίων

Την πρόσληψη δύο παιδιάτρων, με σύναψη σύµβασης µίσθωσης έργου, για την κάλυψη αναγκών της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, προκήρυξε ο Δήμος Λαρισαίων.

Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση, από τη 13/2/2020 έως τη 18/2/2020 στο Τµήµα Προσωπικού του Δήµου (Ι. Δραγούµη 1, 2ος όροφος).

Πληροφορίες στο Τµήµα Προσωπικού της Διεύθυνσης Διοίκησης και Προσωπικού του Δήµου (τηλ. 2413-500.318, 2413-500.341 υπεύθυνοι: Ε. Ανδρέου, Ζ. Βαρβαρέσος) κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες.

 

Ενημερωτική εκδήλωση για τα μέτρα προστασίας της εποχικής γρίπης

Το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και ο Δήμος Τυρνάβου διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τα μέτρα προστασίας κατά της εποχικής γρίπης, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.

Θα μιλήσουν οι: Βαφοπούλου Ειρήνη, γενική ιατρός, Τζάτσου Μαριάνθη, επισκέπτρια υγείας, Καμπουρίδου Γεωργία, νοσηλεύτρια.

Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αναστασία Νικητίδου.

 

Στις 23 Φλεβάρη το Συνέδριο των αντιπροσώπων του ΕΚΛ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Λάρισας σε νέα συνεδρίαση χθες (11/02/2020) αποφάσισε μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις με το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τη μεταφορά της ημερομηνίας πραγματοποίησης του 31ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου των Αντιπροσώπων των Σωματείων του, από την Τρίτη 18 Φλεβάρη για την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και με ώρα προσέλευσης 9 π.μ., στην αίθουσα του ΕΚΝΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), με θέματα:

1. Απολογισμός δράσης της Διοίκησης του ΕΚΝΛ για το 2019 και προγραμματισμός δράσης για το 2020.

2. Οικονομικός Απολογισμός 2019 και Προϋπολογισμός 2020.

3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του 2019.

4.Ψηφοφορίες για έγκριση ψηφισμάτων, διοικητικού απολογισμού, οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού.

5. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass