Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2020 15:44

Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους στη συνοικία Ιπποκράτη

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου εορτάζεται η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στην εν λόγο ενορία στη συνοικία Ιπποκράτη.

Οι ακολουθίες θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Μεθαύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (παραμονή της εορτής) στις 6 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου (Αγίου Χαραλάμπους) 7 – 10:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα 5 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός, η Παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία στις 6:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της συνοικίας. Στις 9 μ.μ. ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Βλασίου. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

***

 

Πανηγυρίζει ο Αγιος Χαράλαμπος στα Πλατανούλια Τυρνάβου

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Χαραλάμπους στα Πλατανούλια Τυρνάβου. Μεθαύριο παραμονή της γιορτής στις 6 μ.μ. θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Ανήμερα η πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της αγίας εικόνας και αρτοκλασία.

***

 

Τιμάται ο Αγιος Χαράλαμπος στη Νίκαια

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού εορτάζει και πανηγυρίζει ο φερώνυμος ναός του Αγίου στη Νίκαια.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Μεθαύριο Κυριακή 9 Φεβρουάριος στις 17:00 θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως και εν συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους.

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου από 07:30 έως 10:30 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως π. Κύριλλο Ιατρό και θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα στις 5 θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και θα ψαλεί η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

Τιμάται ο Αγιος Χαράλαμπος στον Πλατύκαμπο

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, εορτάζει και πανηγυρίζει ο φερώνυμος ναός του Αγίου στον Πλατύκαμπο.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Μεθαύριο Κυριακή 9 Φεβρουάριος στις 18:00 θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως και εν συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους.

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου από 7:30 έως 10:30 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και θα ψαλεί η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

***

 

Πανηγυρίζει ο Αγ. Χαράλαμπος στη Νίκη

Ο προστάτης του χωριού Νίκη γιορτάζει πανηγυρίζει τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου με το εξής πρόγραμμα: Την παραμονή της εορτής, μεθαύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, και ώρα 5 μ.μ. θα γίνει ο εσπερινός με αρτοκλασία.

Ανήμερα της γιορτής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου.

***

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Μεθαύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. ο κ. Νικόλαος Τσιρέλης, δικηγόρος, MSc Κανονικού Δικαίου, θα παρουσιάσει με προβολές στην αίθουσα της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14) το θέμα: «Ακυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών;».

***

Αγρυπνία για τον Οσιο Δαμιανό στον Αγ. Αχίλλιο

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρα Δαμιανού, του εν Κισσάβω, που μαρτύρησε στις όχθες του Πηνειού ποταμού. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

***

Πανηγυρίζει ο Αγιος Χαράλαμπος στο Δασοχώρι

Στις 10 Φεβρουαρίου πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Χαραλάμπους στο Δασοχώρι. Μεθαύριο Κυριακή, παραμονή της γιορτής στις 6 μ.μ. θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, ύψωμα του Αγίου και λιτάνευση της ιεράς εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων. Τη Δευτέρα ανήμερα της γιορτής το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία. Το απόγευμα στις 5:30 μ.μ. η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

***

 

Αγρυπνία στην Αγία Αικατερίνη

Αγρυπνία επί την εορτή του Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου θα τελεστεί σήμερα το βράδυ (20:30 - 00:45) στην Αγία Αικατερίνη (συνοικία Αλκαζάρ) με το παρακάτω πρόγραμμα: Ανάγνωση Θείας Μεταλήψεως, εσπερινός, παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, όρθρος, πολυέλαιοι και θεία λειτουργία.

Το πρωί στη μνήμη του Οσίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass