Να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο Επισιτισμού - Τουρισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2020 15:40

Την κήρυξη ως υποχρεωτικής της υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης εργασίας και την εφαρμογή της στον κλάδο Επισιτισμού-Τουρισμού ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας 8 βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λάρισας Γ. Λαμπρούλης, επισημαίνοντας:

«Η Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού με το από 18/12/2019 έγγραφό της αιτείται την επέκταση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που υπογράφηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας ( ΟΕΖΕ) και την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας ( ΓΣΕΒΕΕ).

Το Υπουργείο Εργασίας σε απάντηση του ως άνω αιτήματος, με το από 20/12/2019 έγγραφό του, επανέλαβε τις αντεργατικές ρυθμίσεις του άρθρου 56 του ν. 4635/2019, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να τεκμηριώσουν τις επιπτώσεις της επέκτασης στην ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση. Αυτή η πολιτική ακυρώνει και ουσιαστικά καταργεί την εφαρμογή των ΣΣΕ, θωρακίζει τους εργοδότες να απασχολούν με απαράδεκτους όρους και αμοιβή τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση καταδικάζει εν προκειμένω 300.000 εργαζόμενους και τους διανομείς στον επισιτισμό σε όρους αμοιβής και εργασίας εργασιακής ζούγκλας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, αν προτίθεται: να κηρύξει υποχρεωτική τη ΣΣΕ του επισιτισμού και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, προκειμένου να εφαρμοστούν οι συμφωνημένοι όροι αμοιβής και εργασίας της υπογραφείσας μεταξύ των δύο μερών ΣΣΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass