Συλλαλητήριο στη Λάρισα ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΝΕΑ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2020 22:36

Συλλαλητήριο ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις στη χώρας μας οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα, (που συστάθηκε πρόσφατα από εννέα φορείς του νομού Λάρισας), αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας.

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν χθες οι διοργανωτές στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», όπου η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, κ. Δήμητρα Παπαστεργίου εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της Ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας για τις βάσεις, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές (αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, κ.α.) για τις εκάστοτε αμερικανοΝΑΤΟϊκές επιθετικές στρατιωτικές ανάγκες. Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που έχει παίξει βρώμικο ρόλο στους πολέμους και τις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία και αλλού. Εντάσσει στο πλέγμα των ευρω-ατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στη Λάρισα, των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει απόβαση στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς, γίνεται μαγνήτης επιθέσεων σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν έχουν σκοπό και δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μοναδικός στόχος τους είναι η εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή». Η Επιτροπή Αγώνα ζητά : «Να αποσυρθεί η ελληνο-αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass