Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2020 15:56

Συνέλευση του Συλλόγου «Δρυάς»

Την ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί η «Δρυάς», το Σάββατο 11 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί, στο αίθριο του Φρουρίου.

Στη Συνέλευση θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, κ. Άρης Νίκας και η αντιπρόεδρος Ζωή Φτίκα, δασολόγος, που θα αναφερθούν στις δράσεις του Φορέα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* Αναφορά στις δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε από την πρόεδρο του Συλλόγου Κατερίνα Κόσσυβα.

* Προτάσεις για την επόμενη χρονιά.

* Σύντομη αναφορά του κ. Νίκα στο έργο του Φορέα Διαχείρισης.

* Ομιλία της Ζωής Φτίκα, με παράλληλη παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, με θέμα: «Ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης στην προστασία και ανάδειξη του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου».

* Συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

* * *

Εκλογή εκπροσώπων Δήμου Λαρισαίων στον ΦΟΔΣΑ

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

«Ακύρωση της υπ΄αριθμ. 653/2019 Απόφασης Δ.Σ. και εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Λαρισαίων στο Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λάρισας.

Συνέχιση μίσθωσης δημοτικού αγροτεμαχίου μετά τη

συνταξιοδότηση του μισθωτή.

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του δημοτικού έργου: Κατασκευή γραφείων Γεωτεχνικής Υπηρεσίας».

 

* * *

Εκλογές στον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας

Γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, αναπληρωματικών, πειθαρχικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής, οργανώνει ο ΕΟΣ Λάρισας, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του (οδός Μπουκουβάλα 1 και Παπαναστασίου).

Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Όπως ανακοίνωσε: «Τα μέλη του Συλλόγου για να είναι οικονομικά τακτοποιημένα, πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους 2019 (20 ευρώ), κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Συλλόγου.

Ως εκ τούτου, όσοι δεν εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, δεν θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σύμφωνα με το άρθρο 18 του καταστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι όσα μέλη δεν έχουν πληρώσει τις συνδρομές περισσότερων ετών, εφόσον πληρώσουν τις συνδρομές των δύο τελευταίων ετών 2018 - 2019, αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν - εκλέγεσθαι και να καταθέσουν όσοι επιθυμούν την υποψηφιότητά τους μέχρι και την 24/1/2020 στη γραμματεία του Συλλόγου».

 

* * *

Συνέλευση του «Φίλωνα του Λαρισαίου»

Η ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής Σταθμού «Φίλων ο Λαρισαίος» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Παλαιολόγου και Ξανθίππης). Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου την ίδια ώρα.

 

* * *

Συνέλευση και εκλογές στην «Ξηροκρανιά»

Την ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η Ξηροκρανιά» την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου (Καραθάνου 33). Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνέλευση είναι:

-Διοικητικός απολογισμός δράσης.

-Οικονομικός απολογισμός

-Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

 

* * *

Χοροεσπερίδα της Ενωσης Στρατιωτικών

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) διοργανώνει χοροεσπερίδα που θα γίνει στο Village Garden (4ο χλμ Λάρισας - Νίκαιας) το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου και ώρα 21:30. Η τιμή κάρτας είναι 15 ευρώ ενώ το παιδικό μενού είναι 8 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6983-509.548.

 

* * *

Αιμοδοσία Εφέδρων Αξιωματικών

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας στο πλαίσιο διοργάνωσης δράσεων που αφορούν στην καλλιέργεια ψυχικής ενότητας των μελών του, την πνευματική και ηθική ανύψωσή τους και ιδιαίτερα στην υγεία τους έχει προγραμματίσει και θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου από ώρα 9 π.μ έως 1 μ.μ. στο Επιμελητήριο της Λάρισας (Παπακυριαζή 44) στο ισόγειο, όπου θα υπάρχει ιατρική ομάδα της Αιμοδοσίας Λάρισας. Καλούνται τα νεαρά μέλη του Συνδέσμου που είναι αιμοδότες και γενικά όσοι μπορούν να δώσουν αίμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

 

* * *

Διάλεξη για το Κάστρο της Βελίκας

Διάλεξη με θέμα «Το κάστρο της Βελίκας και το τέλος της αρχαιότητας στους παραλιακούς οικισμούς του Κισσάβου» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Ομιλήτρια θα είναι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας-αρχαιολόγος Δρ. Σταυρούλα Σδρόλια. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας και ο Σύλλογος Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

 

* * *

Χορός Γριζανιτών και βραβεύσεις φοιτητών

Ο Σύλλογος των Απανταχού Διαμενόντων Γριζανιτών με έδρα τη Λάρισα διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου το Σάββατο 11 Ιανουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στο κοσμικό κέντρο «Ανεμόμυλος» (7ο χλμ. Λάρισας – Φαλάνης, διασταύρωση Δασοχωρίου). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στα ΑΕΙ της χώρας του έτους 2019.

 

* * *

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών AFS

Τη δυνατότητα σε μαθητές Λυκείου από την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής σε εννέα χώρες του κόσμου, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή, στο Βέλγιο, στη Χιλή, στην Κίνα, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Σερβία, στην Τουρκία και τις ΗΠΑ δίνει το πρόγραμμα AFS Intercultural Programs.

Τα προγράμματα ανταλλαγής μαθητών πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και περιλαμβάνουν 5 πλήρεις και 45 μερικές υποτροφίες για το 2020. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι του προγράμματος, στην εποχή μας είναι απολύτως απαραίτητο οι νέοι να διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την κατανόηση και τη συνεργασία με ανθρώπους με διαφορετική αντίληψη και οπτική από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Τα προγράμματα ανταλλαγής μαθητών του AFS προσβλέπουν στην καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων, ώστε οι νέοι να εξελιχθούν σε πολίτες του κόσμου.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Global Citizen θα προσφέρει σε νέους από την Ελλάδα υποτροφίες και αμειβόμενες ευκαιρίες συμμετοχής σε προγράμματα ανταλλαγής στο εξωτερικό, για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

* * *

Αγροτική σύσκεψη στο Βασιλί

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν σε σύσκεψη όλους τους αγρότες αύριο Πέμπτη (9/1) και ώρα 6 μ.μ. στο Βασιλί για συζήτηση των προβλημάτων και αποφάσεις σχετικά με τις επερχόμενες κινητοποιήσεις.

 

* * *

Κόβουν πίτα και χορεύουν

-Η ΠΟΟΝ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στο κέντρο «Εν Λαρίση» με ζωντανή μουσική. Εν τω μεταξύ, η ΠΟΟΝ προγραμματίζει και διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», προκειμένου να παρακολουθήσει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-233.998.

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 11.30 π.μ. στο κέντρο διασκέδασης «Λιόγερμα» (6ο χλμ Λάρισας - Αμπελώνα). Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά το συγκρότημα θρακιώτικης μουσικής «Εβρίτικη Ζυγιά». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στη γραμματεία του συλλόγου τις ώρες λειτουργίας της και στα τηλέφωνα: 2413-015.081 και 6974-276.484 (Δελαρούδης Σιδέρης, πρόεδρος ΕΜΛΦ).

-Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Βενιζέλου 4 (πλατεία Μικρασιατών).

-Ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών Ν. Λάρισας «Αθανάσιος Διάκος» καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την ετήσια απολογιστική συνέλευση την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του επί της οδού Μπασδέκη και 28ης Οκτωβρίου.

-Εκλογοαπολογιστική συνέλευση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλκαζάρ την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. στο κέντρο δεξιώσεων «Κιβωτός» (Βερμίου και Πάρνηθος). Η γενική συνέλευση έχει ως θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και τη διεξαγωγή εκλογών.

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ., στο «Κτήμα Νεφέλη» (2ο χλμ. Αγιάς – Αγιοκάμπου).

-Οι δασκάλες και οι νηπιαγωγοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί θα κόψουν την πίτα τους στην ταβέρνα «Παραμύθι» τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ.

-Ο Σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 7.30 το βράδυ, να γιορτάσουμε μαζί στο κέντρο "Αστέρας" τον ερχομό του καινούριου χρόνου και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Λεωφορείο θα αναχωρήσει από την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνα στις 7 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής τις εργάσιμες ημέρες 7 μ.μ.-9 μ.μ. στο τηλέφωνο 2410-250.818.

-Ο Σύλλογος Κυπρίων νομού Λάρισας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Divani» και ώρα 11:45 π.μ.

-Οι «Φίλες της Αγάπης» θα υποδεχτούν τον καινούριο χρόνο, κόβοντας τη βασιλόπιτά τους, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 1 το μεσημέρι στο «Κτήμα Βερσαλλίες». Με μεγάλη χαρά οι «Φίλες της Αγάπης» ανακοινώνουν ότι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων, που όλοι καμαρώνουμε για τις επιτυχίες του, θα μας προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα, με τη γνωστή ζωντάνια τους. Οι «Φίλες της Αγάπης» περιμένουν τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του συλλόγου σ’ αυτή την πρώτη εκδήλωση της χρονιάς, όπου, λόγω της ώρας, δίνεται η δυνατότητα να παραστούν και να γιορτάσουν ολόκληρες οικογένειες ενωμένες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass