Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2019 15:28

Σύσκεψη για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Σύσκεψη για τον δρόμο Λάρισας- Φαρσάλων συγκαλεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε πρόσφατα στην Αθήνα, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον γ.γ. του Υπουργείου Γ. Καραγιάννη όσο και με τον διευθυντή του Τμήματος Μελετών και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου που έχουν την ευθύνη των μελετών για τα μεγάλα οδικά έργα στη Θεσσαλία.

Στη σύσκεψη, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 6 μ.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας στη Λάρισα, έχουν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές του νομού Λάρισας, ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θ. Νασιακόπουλος και ο δήμαρχος Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου, για ενημέρωση και περαιτέρω ενέργειες.

* Θα ακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις και για άλλα στάσιμα έργα του Υπουργείου στη Θεσσαλία όπως ο δρόμος Λάρισας-Κοζάνης, όπου με ευθύνη του Υπουργείου καμία από τις 4 μελέτες δεν έχει ολοκληρωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

* * *

Δώρα στα Φάρσαλα απ’ τον «Τροχό του Αι Βασίλη»

Ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Διάγνωσης και θεραπείας Διαταραχών “Παρέμβαση” και τους “Magic Castle Entertainment” διοργανώνουν την εκδήλωση «…Ο Τροχός του Άι Βασίλη φέρνει δώρα και Ευχές…», σήμερα στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών, στην τελευταία εκδήλωση της χρονιάς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ζωγραφιές καθώς και διαδραστικό παιχνίδι από τα στελέχη του Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας διαταραχών «Παρέμβαση». Στη συνέχεια ο τροχός του Άι Βασίλη θα γυρίζει …και θα χαρίζει πολλά δώρα, χορηγίες των εμπορικών καταστημάτων της πόλης! Οι μικροί μας φίλοι θα συναγωνιστούν λύνοντας γρίφους, απαντώντας σε ερωτήματα και παίζοντας πολλά παιχνίδια! Παράλληλα, ο Άι Βασίλης με τα ξωτικά του θα διασκεδάζουν τα παιδιά και οι Αγιοβασιλίνες θα κάνουν «face painting» με πρωτοχρονιάτικες ζωγραφιές.

Στην εκδήλωση θα φιλοξενείται ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» με τις πρωτοχρονιάτικες δημιουργίες του, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο.

 

* * *

Πρωτοχρονιάτικο βραδινό στην Ενορία Πέτρου - Παύλου

Την καθιερωμένη εορταστική σύναξη πραγματοποιεί η Ενορία Πέτρου - Παύλου Λαρίσης αύριο Τρίτη 31 Δεκεμβρίου. Η ασματική ακολουθία θα αρχίσει στις 11.30 μ.μ. και στις 12 τα μεσάνυχτα θα γίνει η κοπή της αγιοβασιλόπιτας.

Από νωρίς παιδιά των κατηχητικών σχολείων θα φέρουν το μήνυμα της Πρωτοχρονιάς, ενδεικτικά σε σπίτια της ενορίας.

 

* * *

Διάλεξη Λυγερού για την ΑΟΖ

Εκδήλωση – διάλεξη με τον καθηγητή Γεωστρατηγικής Νικ. Λυγερό διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών ΤΧ Σώματος Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών ν. Λάρισας, η Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας. Η διάλεξη με θέμα «ΑΟΖ, Ενεργειακές οδοί και Στρατηγικές Συμμαχίες ενάντια στη βαρβαρότητα», θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 7 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

* * *

Η «Υπαίθριος Ζωή» κόβει βασιλόπιτα και γιορτάζει

Ο Σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στις 7:30 το βράδυ, να γιορτάσουμε μαζί στο κέντρο "Αστέρας" τον ερχομό του καινούριου χρόνου και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Λεωφορείο θα αναχωρήσει από την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνα στις 7 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής τις εργάσιμες ημέρες 7 μ.μ.-9 μ.μ. στο τηλέφωνο 2410-250.818.

* * *

Αιμοδοσία Εφέδρων Αξιωματικών

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας στο πλαίσιο διοργάνωσης δράσεων που αφορούν στην καλλιέργεια ψυχικής ενότητας των μελών του, την πνευματική και ηθική ανύψωσή τους και ιδιαίτερα στην υγεία τους έχει προγραμματίσει και θα πραγματοποιήσει Αιμοδοσία την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 από ώρα 9 π.μ έως 1 μ.μ. στο Επιμελητήριο της Λάρισας (Παπακυριαζή 44) στο ισόγειο όπου θα υπάρχει ιατρική ομάδα της Αιμοδοσίας Λάρισας. Καλούνται τα νεαρά μέλη του Συνδέσμου που είναι αιμοδότες και γενικά όσοι μπορούν να δώσουν αίμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

* * *

Από 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διορισμό εκπαιδευτικών

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η προκήρυξη για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73 και Δευτεροβάθμιας, κλάδου ΠΕ79, Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε. Με την προκήρυξη το ΑΣΕΠ καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73 και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου/ειδικοτήτων ΠΕ79.01 και ΠΕ79.02, να υποβάλουν, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, «Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση» (ηλεκτρονική) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, για τον κλάδο/ειδικότητες ΠΕ79.01 και ΠΕ79.02, για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και λήγει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι.

 

* * *

Μαθητικός διαγωνισμός από τα ΓΑΚ

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα ΓΑΚ Λάρισας υπενθυμίζουν στους μαθητές τον διαγωνισμό «Τα Αρχεία διηγούνται ιστορίες και ζωγραφίζουν».

Δεκαοκτώ τεκμήρια που μπορούνε να βρούνε στη σελίδα της υπηρεσίας στο facebook, ακόμη και αν δεν είναι χρήστες της εφαρμογής, θα αποτελέσουν την έμπνευση για τις φετινές δημιουργίες. Είναι συγκεντρωμένα στο άλμπουμ «Τεκμήρια 2ου διαγωνισμού» και αντιπροσωπεύουν το υλικό που φυλάσσεται στη Λάρισα και την Αγιά.

Μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα προικοσύμφωνο του 1883, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μία αξιολόγηση εκπαιδευτικού, ακόμη και μία αφίσα κινηματογραφικής ταινίας.

Η πρόσκληση του διαγωνισμού και οι οδηγίες συμμετοχής βρίσκονται στα σχολεία, αλλά και στη σελίδα της κεντρικής υπηρεσίας των ΓΑΚ www.gak.gr και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις στο mail@gak.lar.sch.gr και στο 2410-281.425.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass