Αγρυπνίες και παρακλήσεις προς τη Θεοτόκο Παναγία

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2015 18:48

Με την καθιερωμένη θεία κατάνυξη και επισημότητα, οι πιστοί του νομού Λάρισας και φυσικά ολόκληρος ο ελληνισμός συμμετέχουν στις αγρυπνίες και τις παρακλήσεις που τελούνται σε Ιερούς Ναούς και Μονές για να τιμήσουν τη μεγάλη Γιορτή της Παναγιάς, την Κοίμηση της. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιγνάτιος την Τετάρτη 12 Αυγούστου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον παραθεριστικό οικισμό Καστρί – Λουτρό και την Πέμπτη 13 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αναγεννήσεως.

Παναγία Αμπελοκήπων

Καθημερινές εορταστικές εκδηλώσεις τελούνται μέχρι το 15αύγουστο, οπότε και πανηγυρίζει, στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, με το εξής πρόγραμμα: Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 7 το πρωί, (Ευαγγελισμός της Μεταστάσεως της Θεοτόκου,) όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία. Απόγευμα 7μ, μεθέορτος εσπερινός- παρακλητικός κανών της Θεοτόκου, ιερό ευχέλαιο. Την Παρασκευή 14 Αυγούστου το απόγευμα 7.30, μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ακολουθία Εγκωμίων της Θεοτόκου και ιερά λιτανεία πέριξ του ιερού ναού προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της ιεράς μητροπόλεώς π. Αχιλλίου. Το Σάββατο 15 Αυγούστου πρωί 7- 11, όρθρος της εορτής και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Απόγευμα 7.30, μεθέορτος εσπερινός – παρακλητικός κανών της Παναγίας. Το απόγευμα στις 7.30, μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Κυριακή 23 Αυγούστου πρωί 7 – 10, όρθρος της εορτής και πανηγυρική θεία λειτουργία. Απόγευμα 7.30, μεθέορτος εσπερινός και παρακλητικός κανών της Παναγίας του Χάρου.

ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ

Άγιος Αχίλλιος: Ιερά κατανυκτική αγρυπνία, θα τελεσθεί την Πέμπτη 13 Αυγούστου, από τις 9.30μ.μ. έως τις 1.30π.μ., κατά το Ιεροσολυμίτικο τυπικό, στον μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Νωρίτερα στις 8.30μ.μ. θα ψαλθεί η τελευταία ιερά παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην ιερά αγρυπνία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο Θεομητορικό λόγο. Η ιερά αγρυπνία θα περιλαμβάνει τον προεόρτιο εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του ιερού σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια της κατανυκτικής αγρυπνίας, θα ψαλθούν οι τρεις στάσεις των ειδικών στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Εγκωμίων, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων…» και θα αναγνωσθούν τα Προκείμενα, τα Αναγνώσματα, οι Προφητείες, Απόστολος και Ευαγγέλιο της Παναγίας ενώπιον του ιερού κουβουκλίου της Θεομήτορος, όπως ακριβώς ψάλλονται και τελούνται στον Θεομητορικό Τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή. Ακολούθως, θα τελεσθεί η θεία λειτουργία στην οποία οι πιστοί μετά από κατάλληλη προετοιμασία, θα μπορέσουν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Αγιόκαμπος: Ιερά αγρυπνία, με αφορμή την εορτή της Απόδοσης της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα τελέσει ο ιερέας π. Αθανάσιος Μακρής το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου, από τις 8 ως τις 12:30, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αγιοκάμπου.

Αγία Αικατερίνη: Ιερά Αγρυπνία μετά θείου κηρύγματος (έως τις 00:45 περίπου) θα τελεσθεί στον υπόγειο Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης (έναντι του γηπέδου Αλκαζάρ) σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 19:30 μ.μ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ

Άγιος Ραφαήλ Πλαταμώνα: Κάθε απόγευμα (εκτός Σαββάτου) και ώρα 20:00, τελείται ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον ιερό ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον Πλαταμώνα.

Κουτσουπιά: Την Παρασκευή 14 Αυγούστου το απόγευμα 7.30, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και το Σάββατο το πρωί, ανήμερα της γιορτής η πανηγυρική θεία λειτουργία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass