ΕΠ ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 38ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΑΜΠΕΛΙ

Πρόωρος ο… τρύγος των κλεφτών στον Τύρναβο

* «Φτιάχνουμε τα αμπέλια και σε μια βραδιά μας κλέβουν τα σταφύλια» διαμαρτύρονται στην «Ε» κάτοικοι της περιοχής που ζητούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2015 0:20
Μόνο… ρόγες βρίσκουν στα κλήματα οι αμπελουργοί μετά την επιδρομή των κλεφτών Μόνο… ρόγες βρίσκουν στα κλήματα οι αμπελουργοί μετά την επιδρομή των κλεφτών

 

Να κλέβει σταφύλια από αμπελώνα Τυρναβίτη παραγωγού συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 38χρονος Ρομά, καταγόμενος από τους Σοφάδες Καρδίτσας. Ο 38χρονος συνελήφθη προχθές τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου έχοντας προλάβει να κόψει μόνο 10 κιλά σταφύλια αλλά, πριν μια εβδομάδα, άγνωστοι δράστες, έκλεψαν από τον ίδιο αμπελώνα σταφύλια βάρους δυο τόνων, επιβεβαιώνοντας πως στον Τύρναβο, τα τελευταία χρόνια, ο τρύγος… των κλεφτών ξεκινά πρόωρα.

Οι δράστες επιλέγοντας αφύλακτους ή πιο απομακρυσμένους αμπελώνες, αρχικά ξεφορτώνουν τα άδεια τελάρα, στη συνέχεια μετακινούνται πεζή για να μην γίνουν αντιληπτοί και μετά τον τρύγο απομακρύνουν τα κλεμμένα σταφύλια για να τα μεταφορτώσουν στη συνέχεια και να τα διαθέσουν τελικά, με κάποιο τρόπο, στην αγορά.

Οι κλοπές σταφυλιών αποτελούν ένα πρόβλημα που οξύνθηκε τα τελευταία χρόνια με τους αμπελουργούς, όπως είναι γνωστό, να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως η πρόσληψη ιδιωτικών εταιριών φύλαξης ενώ κάτοικοι του Τυρνάβου κάνουν λόγο για «επιδημία» επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με δεδομένο ότι αμπελουργοί «υποχρεώνονται να οπλοφορούν», προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Αλλοι κάτοικοι του Τυρνάβου επισήμαναν χθες στην «Ε» ότι αρκετά περιστατικά καταγράφονται σε αμπελώνες όπως για παράδειγμα πίσω από το παλιό λατομείο και για τον λόγο αυτό ζητούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να φτιάχνουμε τα αμπέλια και σε μια βραδιά να μας κλέβουν τα σταφύλια…».

Ετσι και ο 47χρονος Τυρναβίτης λοιπόν, μετά την κλοπή των δυο τόνων σταφυλιών την περασμένη εβδομάδα αλλά και την απόπειρα κλοπής, το περασμένο Σάββατο, στο αμπέλι του στην περιοχή «Κριτήρι», παραφυλούσε στον χώρο με αποτέλεσμα προχθές τα μεσάνυχτα να ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί του Τυρνάβου να συλλάβουν τον 38χρονο κλέφτη που εκτιμάται πως δεν δρούσε μόνος τους.

Στο αμπέλι βρέθηκαν πέντε τελάρα (κλούβες) των δραστών με τον συλληφθέντα να έχει προλάβει να κόψει μόνο 10 κιλά σταφύλια. Ο 38χρονος, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αναμενόταν χθες να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass