«Πράσινο φως» για ενοικίαση 35 σπιτιών σε άστεγους και άνεργους Λαρισαίους

-ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΨΟΥΣ 150.000 ΕΥΡΩ * «ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 40 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2019 22:02
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημ. Δεληγιάννης. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημ. Δεληγιάννης.

Πράσινο φως για την έναρξη του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους» έδωσε χθες, στον Δήμο Λαρισαίων,

το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών.

Συγκεκριμένα το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, του Υπουργείου Εργασίας, ενημέρωσε τον Δήμο Λαρισαίων για την εκταμίευση της πρώτης δόσης χρηματοδότησης του προγράμματος, ύψους 150.000 ευρώ, που λύνει τα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τις ενέργειες επιλογής 40 ωφελουμένων, στους οποίους θα προσφερθεί στέγη και εργασία.

Το πρόγραμμα καλύπτει το ενοίκιο 40 άστεγων – άνεργων Λαρισαίων, για 18 μήνες -με προοπτική επιμήκυνσης αυτού του χρονικού διαστήματος- καθώς και τους λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ προσφέρει εφάπαξ το ποσό των 900 ευρώ σε κάθε άτομο, για την αγορά οικιακού εξοπλισμού.

«Ένα σημαντικό πρόγραμμα ολιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας ξεκινά στη Λάρισα, και μάλιστα θα υλοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το φθινόπωρο να έχουν εγκατασταθεί σε σπίτια μέσα στην πόλη οι σαράντα ωφελούμενοι» δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, σημειώνοντας: «στην εφαρμογή του θα βοηθήσουν όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους δημοτικούς φορείς, οι οποίοι έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία με ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως για παράδειγμα στην εγκατάσταση προσφύγων σε σπίτια στην πόλη.

Με αυτό το πρόγραμμα που διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Λαρισαίων, καλύπτει πλέον ολοκληρωμένα τις ανάγκες των άστεγων και άνεργων πολιτών της, φροντίζοντας τους πάντες χωρίς αποκλεισμούς».

Στόχος είναι, μέσα στο καλοκαίρι, να εκδοθούν τα πρώτα μισθωτήρια και να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες εγκατάστασης ωφελούμενων του προγράμματος, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων και επιστημονική υπεύθυνη για τη λειτουργία του προγράμματος, κ. Κερασία Δαλακώνη, έχουν επιλεγεί 40 άτομα, για να εγκατασταθούν σε 35 σπίτια. Πρόκειται για τρεις μονογενεϊκές οικογένειες, μία τριμελή οικογένεια, ενώ τα υπόλοιπα είναι μοναχικά άτομα, που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

«Στο πλαίσιο του στόχου της κοινωνικής επανένταξης των Λαρισαίων αστέγων, μετά την εγκατάστασή τους στα σπίτια, θα ακολουθήσει η αναζήτηση και εύρεση εργασίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ» σημειώνει η κ. Δαλακώνη.

Υπενθυμίζετε ότι για την εφαρμογή του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους», έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗΚΕΛ), του Υπουργείου Εργασίας και του Εθνικού Ινστιτούτου και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση κοινωνικής επανένταξης ανέργων, αφού συνδυάζει προσφορά στέγης και εργασίας.

Μάλιστα η πρόταση του Δήμου Λαρισαίων να υλοποιήσει το πρόγραμμα, αξιολογήθηκε με πολύ υψηλή βαθμολογία πανελλαδικά (2η στη χώρα), θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την παροχή κοινωνικής φροντίδας μέσω της ολιστικής κάλυψης των ανθρωπίνων αναγκών.

Είναι ένας από τους δύο δήμους στη χώρα, μαζί με το Ηράκλειο, που το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από κοινωφελείς δημοτικές επιχειρήσεις, και όχι από ΜΚΟ, όπως σε άλλες πόλεις.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Τέλος, όπως δηλώνει η κ. Δαλακώνη, για τις ανάγκες του προγράμματος θα προκηρυχτεί προσεχώς η πρόσληψη δύο ατόμων, ενός κοινωνικού λειτουργού και ενός διοικητικού υπαλλήλου, από τη ΔΗΚΕΛ, που είναι ο υπεύθυνος φορέας διοικητικής και οικονομικής διαχείρισής του.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass