ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Επιχείρηση «σκούπα» σε κέντρο και συνοικίες

* Άρχισε και το πλύσιμο των κάδων αφού βρέθηκαν οδηγοί των ειδικών οχημάτων

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2015 8:02

 

 

 

Επιχείρηση «καθαρή πόλη» υλοποιεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων. Οι εργαζόμενοι με τις πεντάμηνες συμβάσεις που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στις υπηρεσίες απορροφούνται κυρίως σε συνεργεία πρασίνου, καθαριότητας και αμαξοστασίου και συμμετέχουν δυναμικά στην καθαριότητα της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 640 άτομα που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ και καλούνται από τις υπηρεσίες του δήμου σταδιακά. Οι εργαζόμενοι ενημερώνονται για την ημέρα που πρέπει να παρουσιαστούν στην υπηρεσία και υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας αρμόδιο για την καθαριότητα του Δήμου Λαρισαίων Νίκο Καλτσά «τις τελευταίες ημέρες λόγω και της αύξησης του προσωπικού έχει ξεκινήσει το εντατικό καθάρισμα της πόλης, από το κέντρο προς τις συνοικίες», προσθέτοντας ότι «είμαστε πρόθυμοι να αποκαταστήσουμε την εικόνα της πόλης μέσα στην εβδομάδα». Μάλιστα με αφορμή τα παράπονα πολιτών για την έλλειψη καθαριότητας σε πάρκα και πλατείες, όπως και για τη δυσοσμία των κάδων απορριμμάτων ο κ. Καλτσάς υποστήριξε πως «είναι λογικό να αντιδρούν οι πολίτες στην εικόνα που είχε η πόλη το τελευταίο διάστημα. Με την πρόσληψη όμως του νέου προσωπικού αυτό θα αλλάξει».

Την ίδια ώρα τακτοποιήθηκε και το πρόβλημα των άπλυτων κάδων απορριμμάτων. Με την άνοδο της θερμοκρασίας το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είχε γίνει ανυπόφορη καθώς το πρόβλημα της δυσοσμίας ήταν έντονο. «Εδώ και τρεις ημέρες έχουν βγει έξω τα ειδικά οχήματα («πλυντήρια») και πλένουν τους κάδους απορριμμάτων», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καλτσάς «ήδη έχουν πλυθεί οι κάδοι στη Νέα Πολιτεία και τα μηχανήματα κινούνται και προς τις υπόλοιπες περιοχές του κέντρου και των συνοικιών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι ενώ η διεύθυνση Καθαριότητας διέθετε έξι από αυτά τα ειδικά οχήματα σε τακτική βάση, μέχρι πρότινος λειτουργούσε μόνο το ένα εξαιτίας των ελλείψεων που είχε η υπηρεσία σε οδηγούς, κάτι που διευθετήθηκε.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass