ΤΟ ΧΑΡΟ ΜΕΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑ

Μονοκινητήριο έκανε «βουτιά» στην παραλία!

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2015 0:00 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Ιουλ 2015 1:17

Κυριολεκτικά τον "Ιπτάμενο Χάρο" με τα μάτια τους, είδαν χθες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα δεκάδες λουόμενοι στην περιοχή «Σαλούφες», μεταξύ Πλαταμώνα και Νέων Πόρων, αλλά και στην παραλία Αγιοκάμπου- Σωτηρίτσας!

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, μονοκινητήριο  αεροπλάνο, ξαφνικά και ενώ μέχρι εκείνη την ώρα πετούσε σε απόσταση ασφαλείας από την ακτή, έκανε αναστροφή και κατευθύνθηκε προς το εσωτερικό. Επέστρεψε και συνέχισε να πετά πολύ χαμηλά, κυριολεκτικά μόλις δύο- τρία μέτρα πάνω από τις ομπρέλες των έντρομων λουόμενων, οι οποίοι δε  πρόλαβαν καν να αντιδράσουν. Το ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροπλάνο,  στη συνέχεια εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, για να εμφανιστεί μισή ώρα αργότερα, αλλά αυτή τη φορά σε απόσταση ασφαλείας από την ακτή.

Λουόμενοι, αφού συνήλθαν από τον τρόμο που υπέστησαν, επικοινώνησαν με την αστυνομία και κατήγγειλαν το γεγονός. Επίσης και με την «Ε» και μετέφεραν τις δραματικές στιγμές που έζησαν κι από θαύμα δεν κατέληξε σε τραγωδία. Η «Ε» επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου και επιβεβαίωσε το συμβάν. Ήδη, το αστυνομικό τμήμα είχε δράσει  αστραπιαία και είχε απευθυνθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ώστε να βρεθεί το συγκεκριμένο αεροπλάνο και οι υπεύθυνοί του να λογοδοτήσουν. Μάλιστα  κάτοικοι της Λάρισας, που εκείνη την ώρα ήταν στην παραλία και είδαν το αεροπλάνο, να έρχεται κυριολεκτικά πάνω τους, δήλωσαν  ότι θα υποβάλουν μήνυση εναντίον του πιλότου, που έφερε τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Εν τω μεταξύ, το συμβάν διαδόθηκε και στον χώρο των ανθρώπων που ασχολούνται με τα αεραθλήματα, οι οποίοι άρχισαν να το διερευνούν μεταξύ τους. Δηλαδή, για ποιο συγκεκριμένο αεροσκάφος πρόκειται και τον άνθρωπο, που το χειριζόταν.

Διαπιστώθηκε, ότι επρόκειτο για αεροσκάφος, που ανήκει στην κατηγορία των υπερελαφρών και δεν είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης στον πύργο ελέγχου της 110 πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα. Ούτε κατά την απογείωση, ούτε κατά την προσγείωση. Θεωρείται πιθανό, να απογειώθηκε από αεροδρόμιο ή κάποιο άλλο χώρο, στην περιοχή του ν. Λάρισας. Κατά μία χρονική περίοδο μάλιστα, που διεξάγεται άσκηση στη Λάρισα, με συμμετοχή και ξένων αεροσκαφών.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass