Μάχη στις γειτονιές της Λάρισας, στροφή στη διαφάνεια

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝ. ΓΟΥΛΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ * ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ "ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ * ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2019 16:16

Σαφές μήνυμα τόσο στη δημοτική αρχή του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη όσο και στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών έστειλε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Παναγιώτης Γούλας εγκαινιάζοντας το εκλογικό του κέντρο στον κατάμεστο πεζόδρομο της Κούμα απέναντι από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

"Όσοι επαναπαύονται στις κομματικές υποστηρίξεις και, με τρόπο αλαζονικό, αναζητούν συμπληρώματα για τη δεύτερη Κυριακή θα διαψευστούν σκληρά. Η τοπική μας κοινωνία επιζητά την αυθεντική της έκφραση και όχι την κομματικά επιβεβλημένη. Τους συνιστούμε λίγο να χαμηλώσουν το κεφάλι και να αφουγκραστούν τη «βουή της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος για να υποστηρίξει ότι η δυναμική του συνδυασμού του κρύβει εκπλήξεις.

Ο κ. Γούλας συνέχισε και στη χθεσινή του συγκέντρωση να απευθύνεται σε ένα ακροατήριο με χαρακτηριστικότερο στοιχείο την παρουσία των στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ, που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ιστορία της πόλης και του νομού και δείχνουν ότι μπορούν να συμβάλουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στην περαιτέρω εξέλιξη. Το έδειξαν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του υποψήφιου δημάρχου στο «Χατζηγιάννειο», το έδειξαν και χθες με την παρουσία τους στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και υποσχέθηκαν να το δείχνουν μέχρι την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής στη Λάρισα.

Εμφανώς συγκινημένος ο υποψήφιος δήμαρχος επέλεξε στην ομιλία του να δώσει το στίγμα της τεράστιας προσπάθειάς του αναδεικνύοντας τον διμέτωπο αγώνα ενάντια στους δύο φερόμενους ως "μονομάχους".

Ενδεικτικά υπήρξαν τα 4 μεγάλα διλήμματα που έθεσε στους Λαρισαίους:

* Θέλουμε ένα Δήμο αναπτυξιακό στρατηγείο, με δράσεις και σχεδιασμούς που θα βοηθήσουν στην τοπική ανάπτυξη ή ένα Δήμο που θα ακολουθεί τις εξελίξεις, θα καυχιέται για τα αυτονόητα και θα προγραμματίζει ασφαλτοστρώσεις παραμονές των εκλογών;

* Θέλουμε ένα Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ όλων των Δημοτικών μας Ενοτήτων, με εξειδικευμένα προγράμματα και στοχευμένες παρεμβάσεις σε κάθε μία από αυτές ή ένα Δήμο με υποβαθμισμένες συνοικίες, και δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ ριγμένα στο κέντρο του, στο όνομα μιας μυωπικής αντίληψης που προγραμματίζει με βάση όχι τις καθημερινές ανάγκες αλλά την επανεκλογή στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

* Θέλουμε ένα Σύγχρονο Δήμο για μία Έξυπνη Πόλη με χρήση νέων τεχνολογιών για άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, με περιορισμό των διαδικασιών και διευκόλυνση παροχής εγγράφων (ΑΤΜ Πιστοποιητικών, πιστοποιητικά στο σπίτι κ.λπ.) ή ένα Δήμο με μια Δημοτική Αρχή που θα υπόσχεται δωρεάν ίντερνετ και θα θυμάται τις έξυπνες τεχνολογίες παραμονές των εκλογών, όταν για 5 χρόνια απολάμβανε μόνο τον έξυπνο ύπνο της εξουσίας;

* Θέλουμε ένα Δήμο συμμετοχικό με Συμβούλια Γειτονιάς, για να έχουμε λόγο οι δημότες, με εκλεγμένους διαμερισματικούς συμβούλους και εθελοντές που ιεραρχούν προβλήματα και δίνουν κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του δήμου ή ένα Δήμο των ολίγων, των κολλητών, της παρέας, στην οποία χωρούν μέχρι συνταξιούχοι ευνοούμενοι της πολιτικής άλλων χρόνων;  

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Γούλας ανέπτυξε πτυχές του προγράμματός του για την ανάπτυξη της πόλης επισημαίνοντας πως για τον συνδυασμό του υψηλά στις προτεραιότητες έχει το ζωντάνεμα της κάθε γειτονιάς. "Αναγκαία έργα είναι και αυτά που κάνουν τις γειτονιές μας όμορφες, ασφαλείς και αξιοβίωτες" είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: "Γιατί η πραγματική αλλαγή της πόλης δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τα θεμέλιά της, την κάθε γειτονιά της".

Για τα οικονομικά ο υποψήφιος δήμαρχος ανέδειξε το αίτημα για ένα Δήμο οικονομικά εύρωστο και με απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της δημοτικής αρχής για την αντίληψη ενός δήμου "που θα μοιράζει περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, δημιουργώντας σκιές στην οικονομική διαχείρισή του".

"Η πρόταση μας για τη διαφάνεια στα οικονομικά είναι στο τραπέζι. Πολύ συγκεκριμένη και πολύ καθαρή. Περιμένουμε τις απαντήσεις τους" υπογράμμισε ο κ. Γούλας για να προσθέσει: "Καταθέσαμε την πρότασή μας για το πώς μπορούν να μειωθούν για όλους τα δημοτικά τέλη και οφείλουμε να πούμε πως και εδώ ο Δήμος Λαρισαίων καθυστέρησε χαρακτηριστικά να συγκροτήσει τις ενεργειακές κοινότητες και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που δίνονται από την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".

Απορρίπτοντας τις λογικές του μηδενισμού και των υποσχέσεων, τις οποίες απέδωσε εμμέσως πλην σαφώς στους δύο "μονομάχους" ανέλυσε την παρουσία του δικού του συνδυασμού

"Από εμάς δεν θα ακούσετε ότι «αν ήμασταν στη Δημοτική αρχή, θα πηγαίναμε τη Λάρισα στ’ αστέρια», ούτε για διαστημικούς κήπους στην έκταση του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, ούτε για τεχνητές λίμνες στον Πηνειό.

Δεν θα ακούσετε να χαρακτηρίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, «πολιτική της λακκούβας», ούτε θα μας δείτε να φυτεύουμε το ένα από τα τέσσερα παρτέρια της πλατείας για να βγάλουμε προεκλογικά φωτογραφίες.

Δε θα μας δείτε να πανηγυρίζουμε για συμφωνίες στα χαρτιά αλλά για τα αποτελέσματα, όσων έχουμε δεσμευτεί" ανέφερε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: "Δεν είμαστε ίδιοι γιατί δεν έχουμε εξαρτήσεις ούτε υποχρεώσεις. Ξέρουμε, γνωρίζουμε, δοκιμαστήκαμε, δουλέψαμε. Έχουμε καλώς ή κακώς ο καθένας μας την ιστορία του πίσω μας. Εμείς έχουμε επιτελείο για διοίκηση του Δήμου και Υποψήφιο για Δήμαρχο. Πρόγραμμα προς εφαρμογή και προτεραιότητες προς υλοποίηση. Η δυναμική μας κρύβει εκπλήξεις. Ας προετοιμαστούν κάποιοι, όσο είναι καιρός".

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων παρουσίασε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των εκλογικών περιφερειών Γιάννουλης, Κοιλάδας και Λαρισαίων, καθώς και τους υποψήφιους συμβούλους των Τοπικών Κοινοτήτων των δημοτικών διαμερισμάτων Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass