Μαθητές εκπαιδεύουν μαθητές στο Διαδίκτυο

ΤΟ 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2019 16:09

Το 5ο Λύκειο Λάρισας, μέσω της Ομάδας Αγωγής Υγείας, συμμετείχε -μετά από τιμητική πρόσκληση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου- στο Διεπιστημονικό Συνέδριο το οποίο διεξήχθη στις 5 και 6 Απριλίου στην Αθήνα, με θέμα τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη Δικαιοσύνη.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε). Η πρόσκληση απευθύνθηκε στο πλαίσιο της πανελλήνιας βράβευσης της δράσης της Ομάδας Αγωγής Υγείας με τίτλο «Το νου σου στο διαδίκτυο», στον διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου διεξήχθη ειδική συνεδρία απευθυνόμενη σε μαθητές, με θέμα «Τα παιδιά και οι τεχνολογικές εξελίξεις». Στο προεδρείο της συνεδρίας ήταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο παιδοψυχίατρος Κωνσταντίνος Σιώμος, ενώ εισήγηση έγινε και από την εκπρόσωπο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνόμο Μαρία Κόλλια.

Στην παραπάνω συνεδρία τα μέλη της Αγωγής Υγείας του 5ου Λυκείου έθιξαν τα θέματα Cyberbullying, Sexting, Grooming, Ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο -τα οποία άπτονται του πεδίου της δικαιοσύνης- μέσα από την εμπειρία της ομότιμης μάθησης (peermentoring) και των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης, Δανάη Βαρνά, Σοφία Ζαγγανά, Νικόλαος Πνευματικός, η φοιτήτρια Ελένη (Λίνα) Σπυράτου-όλοι μέλη της Ομάδας Αγωγής Υγείας του 5ου Λυκείου και μέλη του Πανελλήνιου Πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και η εκπαιδευτικός Αρχοντία Γιαννακάκη, συντονίστρια του προγράμματος Αγωγής Υγείας και μέλος της Ακαδημίας Πρεσβευτών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Στο τέλος της συνεδρίας η εκπαιδευτικός Αρχοντία Γιαννακάκη παρουσίασε εκπαιδευτικά βίντεο από το αποθετήριο καλών πρακτικών της Ομάδας Αγωγής Υγείας με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των μαθητών σε ζητήματα θυματοποίησης στο Διαδίκτυο, τονίζοντας και το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης.

Το Διεπιστημονικό Συνέδριο θα επαναληφθεί στην Ιατρική Σχολή Λάρισας (Βιόπολις) στις 10 και 11 Μαΐου με τη διοργάνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass