Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στα Παλαιοφάρσαλα

«ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ» ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΜΟΛΙΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ * ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 22:02

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας «μικρής κλίμακας» σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι, σε τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, 500 μέτρα μετά τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβαινόντων, αισθάνθηκαν ένα τράνταγμα καθώς το δεύτερο βαγόνι ξαφνικά άλλαξε πορεία και προσέκρουσε σε κολόνα της ηλεκτροκίνησης. «Ευτυχώς το τρένο δεν είχε προλάβει να αναπτύξει ταχύτητα κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα», ανέφερε επιβάτης της αμαξοστοιχίας. Αμέσως ο μηχανοδηγός καθώς και οι ελεγκτές και συνοδοί της αμαξοστοιχίας έσπευσαν να ελέγξουν αν όλοι οι επιβάτες ήταν καλά. Στον συρμό επέβαιναν περί τα 300 άτομα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Το ατύχημα συνέβη μόλις η αμαξοστοιχία «Ιντερσίτι 55», με 5 βαγόνια, έβγαινε από τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων. Κάτω από άγνωστες συνθήκες ένα τμήμα του συρμού βρέθηκε σε μικρή διαγώνιο γραμμή, έξω από την κανονική.

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αμαξοστοιχία και συνέχισαν το ταξίδι τους με λεωφορεία. Η συγκοινωνία στο σημείο δεν έχει διακοπεί. Οι δύο κύριοι άξονες «ανόδου και καθόδου», λειτουργούν κανονικά.

Στο σημείο βρέθηκαν γρήγορα υπάλληλοι του ΟΣΕ αλλά και περιπολικό του ΑΤ Φαρσάλων. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass