Καθιζήσεις στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου!

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ * ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ * ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2019 22:14

Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας για τη βελτίωση των κτιριακών του εγκαταστάσεων εντάσσεται το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα των καθιζήσεων, που εμφανίζει το κτίριο τα τελευταία χρόνια προκαλώντας έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς.

Το πρόβλημα είναι γνωστό στη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ από την αρχή της θητείας της και επανήλθε από τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ Νίκο Νταφούλη με αφορμή την κινητοποίηση και την προχθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση της υγείας στον νομό, όπου αναδείχθηκε η κατάσταση των παλιών και εγκαταλελειμμένων κτιριακών εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας Τυρνάβου, Φαρσάλων και Ελασσόνας.

Προχθές το πρωί και ταυτόχρονα με τη συνάντηση των κοινωνικών φορέων με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου προκειμένου να εξετάσει τις καθιζήσεις στα δάπεδα των ιατρείων αλλά και των κοινόχρηστων χώρων.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το κλιμάκιο των τεχνικών στην πολύωρη παραμονή του στη δομή υγείας εξέτασε λεπτομερειακά το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων καταγράφοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα στη στέγη και στα επιχρίσματα, ενώ μετά τις εορτές του Πάσχα προγραμματίζει επίσκεψη και στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου για αντίστοιχη αυτοψία.

Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να αποστείλουν το πόρισμα με τα ευρήματά τους στην 5η ΥΠΕ προκειμένου να προκηρυχθεί μελέτη για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου είναι ένα από τα 5 Κέντρα Υγείας στην Κεντρική Ελλάδα, η ανακαίνιση των οποίων αποτελούν προτεραιότητα της 5ης ΥΠΕ –τα άλλα είναι τα Κέντρα Υγείας Σχηματαρίου, Ζαγοράς, Πύλης Τρικάλων και Καλαμπάκας. Πρόκειται για 5 από τα 45 Κέντρα Υγείας, που βρίσκονται σε διαδικασία ανακαίνισης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είπε προχθές στους κοινωνικούς φορείς ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου για να ξεκαθαρίσει ότι είναι αδύνατη η άμεση αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων στα εγκαταλελειμμένα κτίρια προσθέτοντας πως η οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν μακροπρόθεσμα ανά ομάδες Κέντρων Υγείας, όπως συμβαίνει με την ομάδα των 5 Κέντρων Υγείας, για την οποία σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί μελέτη που θα αναδείξει τις αναγκαίες παρεμβάσεις και τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό.

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΛ

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας καταλογίζοντας στην κυβέρνηση υποκρισία καθώς «έκανε εγκαίνια σταθμών του ΕΚΑΒ στα χωράφια και στις αυλές των ΚΥ του Τυρνάβου, των Φαρσάλων, της Αγιάς και των Γόννων ενώ η κάλυψη του ΕΚΑΒ σε αυτές τις περιοχές είναι περίπου 47%-50%, χωρίς φυσικά να υπάρχουν σταθμοί του ΕΚΑΒ» για να μιλήσει για το κτιριολογικό πρόβλημα επισημαίνοντας πως το ΚΥ του Τυρνάβου χρειάζεται αντισεισμικό έλεγχο και το ΚΥ των Φαρσάλων είναι σχεδόν εγκαταλειμμένο ενώ το διεκδικητικό πλαίσιο των κοινωνικών φορέων για τα Κέντρα Υγείας περιλαμβάνει:

* Άμεση κτιριακή αναβάθμιση των ΚΥ Φαρσάλων και Τυρνάβου και όπου αλλού υπάρχει πρόβλημα.

* Άμεσος εφοδιασμός με σύγχρονο Ιατρικό-Τεχνολογικό εξοπλισμό των Ακτινολογικών και λοιπών εργαστηρίων των ΚΥ του Νομού. Να μην κλείσουν τα αιματολογικά και βιοχημικά εργαστήρια σε κανένα ΚΥ.

* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων Γιατρών, Νοσηλευτών, Παραϊατρικού, Τεχνικού και Διοικητικού προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων.

* Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass