Με παρατηρήσεις η σύμβαση για τα αδέσποτα

ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2019 22:02

Με παρατηρήσεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας με επιστημονικούς φορείς και φιλοζωικές οργανώσεις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας η σύμβαση συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με το φιλοζωικό σωματείο «Σύλλογος Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ν. Λάρισας, Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας».

Η συνεργασία στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, καθώς αντικείμενο της σύμβασης είναι «η συνεργασία για την περισυλλογή, τη σήμανση και καταγραφή των ζώων, τον αποπαρασιτισμό, τον εμβολιασμό, τη στείρωση και την προώθησή τους για υιοθεσία».

Αναφερόμενος στον σκοπό της συνεργασίας ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης αφού σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης του έργου του δημοτικού Κυνοκομείου τόνισε πως «είναι μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη» και γι’ αυτό «ζητάμε τη συμβολή ευαισθητοποιημένων πολιτών».

Η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτοι Εθελοντές», Αλεξάνδρα Μουστάκα διευκρίνισε πως «είναι μια σύμβαση που αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων», «με νόμιμο τρόπο» και χωρίς οικονομικά οφέλη για τον Σύλλογο. Στη σύμβαση αναφέρθηκε και το μέλος του ίδιου σωματείου, Θάν. Γκουγκλιάνας.

Ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Γιάν. Λυτροκάπης χαιρετίζοντας την υπογραφή της σύμβασης κατέθεσε συγκεκριμένες παρατηρήσεις για «διορθώσεις» και «κενά» της συμφωνίας με απώτερο σκοπό τη βελτίωσή της και, εστιάζοντας σε θέματα ελέγχων, κάλεσε τον Δήμο να διευρύνει τη συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία. Ανάλογες παρατηρήσεις κατέθεσε και η γραμματέας του Συλλόγου, Καλλιόπη Μίχη.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου επισήμανε πως «η σύμβαση ήρθε πρόχειρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πέντε χρόνια θητείας τη δημοτικής αρχής και ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές». «Δεν υπάρχει προγραμματισμός» πρόσθεσε η κ. Καραλαριώτου, «δεν έγινε διαβούλευση με τους ειδικούς», για να τονίσει πως «θα φέρουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, θα ψηφίσουμε τη σύμβαση αλλά θα την αλλάξουμε» εννοώντας την επομένη των εκλογών.

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νασιώκα, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, υπερψηφίζοντας τη σύμβαση ζήτησε «να γίνει συζήτηση και να διορθωθούν τα σημεία όπου έγιναν παρατηρήσεις». Ο επικεφαλής παράταξης, Ντίνος Διαμάντος υπενθυμίζοντας ότι το δημοτικό Κυνοκομείο δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Τζανακούλη τόνισε ότι «σήμερα επιτελείται έργο» για να ασκήσει κριτική στην κ. Καραλαριώτου ότι «λέει πως θα κάνει αυτά που γίνονται». Με την κ. Καραλαριώτου να τον επικρίνει, καθώς θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Καλογιάννη.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος, Π. Κρίκης καταψήφισε τη συμφωνία αφού νωρίτερα επέκρινε τη στάση του Κράτους, όπως και του Δήμου να «μετακυλίει ευθύνες στους εθελοντές» που «αντικαθιστούν» εργαζόμενους, σημειώνοντας επίσης ότι η σύμβαση «έρχεται προεκλογικά».

Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος, τόνισε «το έργο του Κυνοκομείου με το ελάχιστο προσωπικό» διευκρινίζοντας ότι για τη συγκεκριμένη σύμβαση δεν προηγήθηκε διάλογος με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο, συμφωνώντας με την πρόταση για διεύρυνση της συνεργασίας και με άλλα φιλοζωικά σωματεία. Ο κ. Καλογιάννης ζήτησε να γίνουν δεκτές οι παρατηρήσεις, με το Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, να εγκρίνει τη σύμβαση συνεργασίας.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Η κατασκευή πλατείας στη συνοικία του Ιπποκράτη συζητήθηκε για δεύτερη φορά στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου δεν έλειψε η αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής και παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Την έντονη αντίδραση ωστόσο του δημάρχου Απ. Καλογιάννη προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου 6 φορέων της συνοικίας, Γ. Καρπέτα ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η ασφαλτόστρωση των δρόμων έγινε προεκλογικά» ενώ επέκρινε τη δημοτική αρχή πως «δίνει χρήματα» για έργα όπως το Πάρκο των Ευχών και την ανακατασκευή της Μεγ. Αλεξάνδρου ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για έργα στη συνοικία.

Σε έντονο ύφος ο κ. Καλογιάννης απάντησε τονίζοντας ότι η σύμβαση για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη συνοικία του Ιπποκράτη υπογράφηκε το 2017 και πως οι ασφαλτοστρώσεις ξεκίνησαν από το 2018. «Για 35 χρόνια δεν έγινε κανένα έργο σε αυτή τη συνοικία» υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης, προσθέτοντας ότι «τα πρώτα έργα ξεκίνησαν από τη σημερινή δημοτική αρχή».

Μάλιστα με αφορμή την ένταση, η κ. Καραλαριώτου σημείωσε την «επίθεση του δημάρχου στον πολίτη» για να προσθέσει «καταλαβαίνετε την τρομοκρατία που ζούμε εμείς».

Σε ό,τι αφορά τώρα στο έργο της πλατείας, ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε ότι ο Δήμος, με εξωδικαστικό συμβιβασμό θα αποκτήσει ιδιωτικό χώρο έκτασης 5 στρεμμάτων προκειμένου να γίνει πλατεία ενώ έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Προσθέτοντας ότι, μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν διαβάσεις για ασφαλή πρόσβαση κατοίκων της συνοικίας στο Πάρκο Αλκαζάρ και πως θα μονοδρομηθεί η οδός Μανουσάκη, στην αρχή της οποίας θα επεκταθεί το πεζοδρόμιο προκειμένου να επεκταθεί ο αύλειος χώρος του ναού του Αγ. Χαραλάμπους.

Η κ. Καραλαριώτου δεσμεύθηκε ότι «η πλατεία αποτελεί προτεραιότητά μας» ενώ διευκρινίσεις για τη διαδικασία απόκτησης του ιδιωτικού χώρου έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδης.

ΣΤΑΣΕΙΣ

Με την αρνητική ψήφο της παράταξης του ΚΚΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα ένταξης, προς χρηματοδότηση, στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του έργου αναβάθμισης των στάσεων αναμονής των επιβατών αστικής συγκοινωνίας. Ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Σούλτης σημείωσε ότι σε πρώτη φάση πιλοτικά θα αναβαθμισθούν 46 στάσεις από τις 102, με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Μιχ. Σακελλαρίου να σημειώνει πως το έργο θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το θέμα του στρατηγικού προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού 2020 – ’23 θα συζητηθεί τελικά σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σημειωθεί τέλος ότι τη χθεσινή συνεδρίαση παρακολούθησαν δεκάδες Ρομά στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ, με τον εκπρόσωπο του Γραφείου Θεσσαλίας της Ενωσης, Δημ. Φεγγίτη να αναφέρεται στους σκοπούς του προγράμματος.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass