«Άγιε μου Γιώργη αφέντη μου»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2019 15:01

Ο Μ.Λ.Σ. Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης» σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας θα παρουσιάσει τη νέα ετήσια θεματική του παράσταση.

Το όνομα του Αγίου Γεωργίου είναι από τα πλέον λαοφιλή στον ελληνικό πληθυσμό και από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Αγίους σε όλο τον χριστιανικό – και όχι μόνο – κόσμο. Η γιορτή του σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης και συνδυάζεται με έθιμα χαράς και ευφορίας. Έτσι λοιπόν ο Αγιασμός των χωραφιών, τα κλαδιά της καρυδιάς στο κατώφλι του σπιτιού, το μοσχομυριστό χαμομήλι, ο όρκος των Σαρακατσαναίων που στο όνομά του θυσιάζουν το καλύτερο κριάρι της στάνης τους, οι ιπποδρομίες και πολλά άλλα έθιμα πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα προς τιμήν του. Μέσα σ’ αυτό το εορταστικό κλίμα τραγούδια, χορούς και έθιμα, όπως του Ζάμαντα από τις Σέρρες, τους Πεχλιβάνηδες από την Ξάνθη, της «Δρακοκτονίας» από το νέο Σούλι θα παρουσιάσουν πενήντα χορευτές και χορεύτριες του συλλόγου με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και τον γνωστό ερμηνευτή κ. Χρυσόστομο Μητροπάνο.

Συμμετέχουν επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου Κιλελέρ και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης». Συνδιοργανωτής της παράστασης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass