Κλαδοθρυμματιστής για καθαρές παραλίες

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2019 22:23

Ένα νέο μηχάνημα, κλαδοθρυμματιστή, απέκτησε αυτές τις ημέρες η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς, με το οποίο προσδοκάται από τη δημοτική αρχή να μπει ένα τέλος στους τεράστιους όγκους κλαδιών που αφήνονται κατά τους ανοιξιάτικους κυρίως μήνες, αλλά και τους θερινούς, ανεξέλεγκτα στην παραλιακή ζώνη μετά το κλάδεμα και την περιποίηση των κήπων τους που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εκατοντάδων εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας, Βασίλης Λέτσιος, το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να θρυμματίσει ακόμη και κορμούς διαμέτρου είκοσι εκατοστών. «Η κατάσταση» τονίζει «είχε φτάσει στο απροχώρητο». «Μόνιμοι κάτοικοι και πάνω απ’ όλα παραθεριστές θέλοντας να “ξεφορτωθούν” τα κομμένα κλαδιά από τον χώρο τους και μη έχοντας οχήματα με καρότσα, προτιμούσαν να τα αφήνουν δίπλα σε κάδους απορριμμάτων από το να τα πηγαίνουν στο “Πράσινο Σημείο” που είχαμε δημιουργήσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα από τη μια τεράστιο και δυσβάσταχτο κόστος μεταφόρτωσης για μας, και από την άλλη, να σχηματίζονται εστίες μόλυνσης επικίνδυνες για τον κόσμο. Δεν θα παραλείψω, ασφαλώς, να σας πω και πόσο άσχημη ήταν η εικόνα που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με αυτό που λέμε τουριστική περιοχή. Ως εκ τούτου η απόφαση να προμηθευτούμε αυτό το μηχάνημα ήταν μονόδρομος. Σαν δημοτική αρχή, λοιπόν, καλούμε τον κόσμο, που από εδώ και στο εξής θέλει να πετάξει τα κομμένα κλαδιά, να έρχεται σε επαφή με την Υπηρεσία Καθαριότητας και να κλείνει ραντεβού, ώστε το μηχάνημα να έρχεται στον χώρο του και να θρυμματίζει εκεί τα κλαδιά. Αυτό θα γίνεται, μάλιστα, ατελώς τις καθημερινές, αλλά ο ενδιαφερόμενος θα χρεώνεται ένα ποσό τα σαββατοκύριακα. Κάνω έκκληση σε όλους να συμμορφωθούν, ώστε να έχουμε την παραλία που πραγματικά μας αξίζει. Μια καθαρή παραλία. Ειδάλλως, τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παρανομούντες».  

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass