Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Απρ 2019 15:10

Παράκληση στον Αγιο Χαράλαμπο

Κάθε Πέμπτη στις 6 μ.μ. στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης τελείται η παράκληση του εν αγίοις πατρός υμών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια της ιεράς παρακλήσεως τίθεται προς προσκύνηση μικρό τεμάχιο του ιερού του λειψάνου.

 

Ομιλία στον Αγιο Νικόλαο από π. Επιφάνιο Οικονόμου

Τη Δ’  Κυριακή των Νηστειών, 7 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ομιλητής θα είναι ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «H μετάνοια στην Κλίμακα του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου».

 

Στον Μητροπολίτη Λάρισας ο Σύλλογος Γριζανιτών

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γριζανιτών Λάρισας κ. Δημήτριος Αντωνίου συνοδευόμενος από τα μέλη του Συλλόγου, κυρίους Βάιο Γάτσιο, Αναστάσιο Κούτσικο, Άγγελο Σωτηρίου και Ηλία Παρδάλη, επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο και τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Ο σεβασμιότατος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την ενημέρωση και τους παρότρυνε να συνεχίσουν το εθελοντικό έργο προσφοράς προς όλους τους συνανθρώπους τους, τη γενέτειρά τους, το Γριζάνο, που το έχει ανάγκη και να προβάλλουν την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου τους.

 

Συναυλία θρησκευτικής μουσικής στον Αγιο Νικόλαο

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου διοργανώνουν μεθαύριο Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 7.00 μ.μ. συναυλία θρησκευτικής μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρισα.

Στη συναυλία θα λάβουν μέρος η χορωδία Δημοτικού Σχολείου Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νικολάου Στ. Ευθυμιάδη, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει η μουσικός κα. Ιωάννα Αρεβύθη, η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Ελπίδα» από τη Θεσσαλονίκη, υπό τη διεύθυνση της δίδας Φοίβης Μυτιληναίου, η παιδική χορωδία «Μusicarte» από την Ελασσόνα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κου Κωνσταντίνου Μάτη, ενώ στο πιάνο θα συνοδέψει η κα. Έφη Φαρμάκη και ο βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, με χοράρχη τον κ. Αθανάσιο Παναγούλη.

Τα φωνητικά σύνολα θα ερμηνεύσουν θρησκευτικό πρόγραμμα σε μια κατανυκτική συναυλία, γεμάτη αρμονία και πνευματικότητα, στο πνεύμα της Μεγάλης Σαρακοστής και της προετοιμασίας για το Θείο Πάθος και την Ανάσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass