«Η Λάρισα στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών»

ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΠΝΟΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2019 15:00

Η ανάπλαση των οδών Κολοκοτρώνη, Λάμπρου Κατσώνη, Κοραή, Ηλιοδώρου και Ρούζβελτ και η μετατροπή τους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα το ΠΕΠ Θεσσαλίας, όπου εντάχθηκαν με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, σηματοδοτούν τη συνέχιση του μεγάλου σχεδίου του Δήμου Λαρισαίων για σημαντικές αναπλάσεις στον κεντρικό τομέα της πόλης, μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Έτσι μετά την ολοκλήρωση των αναπλάσεων των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Δήμητρας, την ανακατασκευή της οδού Ασκληπιού, που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες, την επικείμενη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής των οδών Νικηταρά, Αυξεντίου, Ογλ, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν και οι δρόμοι που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Τα έργα στους συγκεκριμένους δρόμους, όπως και όλα τα έργα του ΣΒΑΚ, που αποδίδουν τον δημόσιο χώρο στον πολίτη, δημιουργούν νέους ποδηλατόδρομους και ομορφαίνουν την πόλη με τις νησίδες πρασίνου, έχουν σχεδιαστεί και ωριμάσει μελετητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, μετά από ουσιαστική και αθόρυβη δουλειά δύο ετών.

Έτσι σήμερα η Λάρισα, η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί ΣΒΑΚ, διαθέτει έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

Σύμφωνα με το ΣΒΑΚ και με την ένταξή τους στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, οι οδοί Κολοκοτρώνη, Λ. Κατσώνη και Κοραή ανακατασκευάζονται πλήρως ώστε να ενταχθούν σε αυτές ποδηλατόδρομοι και νέα πεζοδρόμια. Στη νέα μορφή τους οι δρόμοι θα διαθέτουν μία λωρίδα κίνησης οχημάτων, μία λωρίδα στάθμευσης οχημάτων και ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης, που διαχωρίζεται με λωρίδα πρασίνου, στις οδούς Κολοκοτρώνη και Λάμπρου Κατσώνη.

Επίσης η πλήρης ανακατασκευή των οδών Ηλιοδώρου, Ρούζβελτ και της προέκτασης της Ρούζβελτ έως την Παναγούλη, και η μετατροπή τους σε δρόμους ήπιας θα λειτουργήσει ως συνέχεια της ήδη διαμορφωμένης Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι περιλαμβάνουν μία λωρίδα κίνησης οχημάτων, μία λωρίδα στάθμευσης οχημάτων και ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης στις οδούς Ηλιοδώρου και στην προέκταση της Ρούζβελτ έως την Παναγούλη, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου, καθώς και νέα πεζοδρόμια. Επίσης, στους συγκεκριμένους δρόμους θα γίνει από τη ΔΕΥΑΛ αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Μετά και την απόφαση ένταξης, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων είναι έτοιμες να προκηρύξουν σύντομα την υλοποίηση των έργων, τα οποία όπως λένε και οι συμπολίτες μας που είδαν τα έργα της Βενιζέλου και της Μεγάλου Αλεξάνδρου, ομορφαίνουν την πόλη.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Με αφορμή την ένταξη των συγκεκριμένων έργων στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα το ΠΕΠ Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του τονίζει πως «η Λάρισα συνεχίζει σταθερά στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών. Το σχέδιό μας για την ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος και την ανακατασκευή οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας συνεχίζεται απρόσκοπτα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας.

Η ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας των έργων ανακατασκευής δρόμων όπως η Κολοκοτρώνη, Λάμπρου Κατσώνη, Κοραή, Ηλιοδώρου και Ρούζβελτ και η χρηματοδότηση τους με 3,3 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο βήμα, μετά την ολοκλήρωση των έργων στην Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τα έργα στην οδό Ασκληπιού, ενώ έτοιμη είναι και η προκήρυξη του έργου της ανάπλασης της οδού Νικηταρά. Συνεχίζουμε σταθερά στην υλοποίηση του μακρόπνοου σχεδίου που έχουμε χαράξει για τη μεγάλη αλλαγή της Λάρισας και τη μετάβασή της σε νέο επίπεδο. Για μια πόλη για τον άνθρωπο, αναπτύσσοντας συνέργειες με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλους χρηματοδοτικούς φορείς.

Ευχαριστώ τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων για την εξαιρετική δουλειά σχεδιασμού και ωρίμανσης των έργων καθώς και τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα δε, τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για τη συνεργασία» καταλήγει ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass