ΕΝΟΨΕΙ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι πολιτικοί συνταξιούχοι

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 7:55

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου Ν. Λάρισας, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή και ψήφισης των νέων μέτρων.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του σε ετοιμότητα, καθώς με την ψήφιση του δεύτερου κύματος των προαπαιτούμενων θα διοργανωθεί συλλαλητήριο. Όπως αναφέρεται, τα νέα μέτρα προβλέπουν:

* Νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέσω της αύξησης των κρατήσεων στις εισφορές των συνταξιούχων για τον κλάδο της Υγείας, από το 4% στο 6% στο αρχικό ποσό των κύριων συντάξεων και 6% στις επικουρικές στο καταβαλλόμενο ποσό, από μηδενική εισφορά μέχρι τώρα, από 1-7-2015

* Πρόσθετη μείωση των επικουρικών συντάξεων μέσα στο έτος, καθώς αναδρομικά από την αρχή του 2015, οι μοναδικοί πόροι που έχουν τα επικουρικά ταμεία θα είναι μόνο οι εισφορές. Από την ίδια ημερομηνία όλα τα επικουρικά εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), που ήδη αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

* Οικονομικό στραγγαλισμό των Ταμείων, ο οποίος ανοίγει το δρόμο σε νέες περικοπές, καθώς η κρατική επιχορήγηση προς τα Ταμεία "παγώνει" μέχρι το 2021 στα φετινά επίπεδα.

* Παραπέρα ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων που θα αρχίσουν μέσα στο 2015 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2017 με όποιες συνέπειες αυτές συνεπάγονται.

* Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώσεις των συντάξεων με "στενότερη σύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass