Η Λάρισα σε πρόγραμμα ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ GM STUDIO

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2019 15:48

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω σύγχρονων τεχνολογιών συμμετέχει η πόλη της Λάρισας, μέσω του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της GM STUDIO. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα 0-CITY «Orange: Creativity, Innovation & Technology» που έχει ως στόχο την ανακάλυψη, την προώθηση και την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς των πόλεων, ως μέσο για την ανάπτυξη της ταυτότητας των πολιτών και της κοινωνικής ευημερίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από τη δράση του Erasmus+ KA2: «Συνεργασία για ανάπτυξη της καινοτομίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών» /Knowledge Alliances.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή διαδραστική, πολύγλωσση και διαπολιτισμική πλατφόρμα, που θα παρέχει εκπαιδευτικές ενότητες, πολυμέσα, καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και θα αναπτυχτεί από φοιτητές, καθηγητές και επαγγελματίες, για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης και των κοινωνικών αξιών. Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στη δημιουργική οικονομία (Orance, Creative Economy) με βασικό εργαλείο το ανθρώπινο δυναμικό. Έτσι λοιπόν για να επιτευχθεί ο στόχος, το ανθρώπινο δυναμικό 13 φορέων από όλη την Ευρώπη (πόλεις, πανεπιστήμια, φορείς, καθηγητές, κ.ά.) ενώνει τις δυνάμεις του για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για την πολιτισμική εκπαίδευση των πολιτών.

Η πρώτη συνάντηση συνεργασίας των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Orange: Creativity, Innovation & Technology: O-City» πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στη Γανδία της Ισπανίας, όπου συζητήθηκαν οι στόχοι και τα καθήκοντα των εταίρων. Συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών μεταξύ πανεπιστημίων, επιχειρήσεων και πόλεων. Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο πακέτο εργασίας που αφορά στην παραγωγή υλικού αναφορικά με το εκπαιδευτικό, νομοθετικό και επιχειρησιακό πλαίσιο της δημιουργικής οικονομίας (Οrange Economy) που ισχύει σε κάθε χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass