Ο Αχ. Χατζούλης απαξιώνει τη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας

ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2019 15:20

Με έκπληξη διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στο χθεσινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας ότι αυτές τις ημέρες ο Δήμος Κιλελέρ κινείται σε αποκριάτικους ρυθμούς και ότι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ συνδιοργανώνει εκδηλώσεις με τις τοπικές κοινότητες, συλλόγους και φορείς, μεταξύ των οποίων και στη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αχ. Χατζούλης ΟΥΔΕΠΟΤΕ επικοινώνησε με τη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας για τη συνδιαμόρφωση ενός προγράμματος αποκριάτικων εκδηλώσεων στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ! Δεν επεδίωξε ΚΑΜΙΑ επικοινωνία με την Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση, στο πλαίσιο της οποίας θα αποφασίζονταν οι δράσεις για τις ημέρες της αποκριάς.

Και όλα αυτά βεβαίως μετά από τεράστια προσπάθεια τεσσάρων προηγούμενων χρόνων τόσο της Προέδρου, όσο και των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας, αλλά και πολυάριθμων φορέων και συλλόγων της Κοινότητάς μας να αναβιώσουμε ήθη και έθιμα του τόπου μας, να ξαναθυμηθούμε και να ξαναζήσουμε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια, να διατηρήσουμε ζωντανή την παράδοσή μας και να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση, πάθος και ενδιαφέρον τις συνήθειες και τα έθιμα της περιοχής μας.

Παρόλα αυτά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ Αχ. Χατζούλης, απαξιώνοντας θεσμούς και θεσμικά όργανα και παραβλέποντας το πενταμελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας, προγραμμάτισε εκδηλώσεις ερήμην τού απολύτως αρμοδίου θεσμικού οργάνου της Νίκαιας, χωρίς καμία συζήτηση και χωρίς να μπει στη διαδικασία ενός ουσιαστικού, γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου πάντα προς όφελος των δημοτών και των συμπολιτών μας.

Μα αλήθεια, τι φοβάται ο κ. Αντιδήμαρχος; Για ποιον ή για ποιους λόγους παρακάμπτει θεσμούς και θεσμικά όργανα; Ποιος του δίνει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να ακυρώνει εκλογικά αποτελέσματα, να μην σέβεται τη γνώμη των δημοτών που εξέλεξαν συγκεκριμένους ανθρώπους να τους εκπροσωπούν και να λειτουργεί αντιδημοκρατικά μέσα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα; Ποιος αλήθεια του επιτρέπει να στερεί κάθε δικαίωμα από τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας ενεργού δράσης και προσφοράς στην περιοχή ευθύνης τους; Οι πρωτοφανείς αυτές αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις βρίσκουν σύμφωνο τον δήμαρχο Κιλελέρ και έχουν την έγκρισή του; (όταν ο ίδιος προεκλογικά μιλούσε για πανίσχυρα τοπικά συμβούλια). Άραγε ποια είναι η θέση και η στάση των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης; Ταυτίζονται με αυτές τις πρακτικές και απηχούν και τις δικές τους αντιλήψεις; Σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει ξεκάθαρα να τοποθετηθούν απέναντι στους δημότες, αφού πρωτίστως αυτούς προσβάλλουν οι ενέργειες αυτές.

Και όλα αυτά βεβαίως λαβαίνουν χώρα όταν οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές πραγματοποιούνται με την εφαρμογή ενός νέου νομοθετικού πλαισίου, όπου τα Συμβούλια των Κοινοτήτων ισχυροποιούνται, ενδυναμώνονται και εμπλέκονται ακόμα πιο ενεργά σε όλα τα θέματα που αφορούν στην περιοχή άσκησης των αρμοδιοτήτων τους.

Λυπούμαστε πολύ που αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε αυτές τις στάσεις και συμπεριφορές, ωστόσο, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης και το ηθικό χρέος τόσο απέναντι στους συνδημότες μας, όσο και απέναντι στην ιστορική μας Κοινότητα, να σταθώ απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες, δόλιες και πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις, που αν μη τι άλλο μαρτυρούν αγωνία, άγχος και φόβο για την πολιτική επιβίωση των εμπνευστών της. Να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς, δεν θα ανεχτούμε με κανέναν τρόπο την περαιτέρω απαξίωση των οργάνων διοίκησης της Νίκαιας και θα είμαστε σθεναρά απέναντι στα κάθε είδους «παράκεντρα» εξουσίας.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο το οποίο θα θέλαμε εμείς να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας είναι ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας –τα τελευταία 5 χρόνια– προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κρατήσουμε τη Νίκαια «ψηλά», όπως την παραλάβαμε και να την εξελίξουμε σε όλα τα επίπεδα. Για όλα αυτά βεβαίως θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε αναλυτικά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πάντως, για τις ημέρες που ακολουθούν ευχόμαστε ολόψυχα στις συνδημότισσες και στους συνδημότες μας Χρόνια Πολλά, Καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή με Υγεία.

 

Βασιλική Πιλάτου

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass