Ο Ντίνο Ράτζα και μια παμπ στον... Τύρναβο (Ρετρό Ιστορίες)

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2019 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 05 Μαρ 2019 12:41

1956: Η χειρομβοβίδα που σκότωσε 2 παιδάκια

1956 Xeiromvovida 1

Δυστύχημα έζησε η Λάρισα το 1956. Στη θέση Γεντίκι του Συκουρίου βρήκαν τραγικό θάνατο δύο παιδάκια από μια χειροβομβίδα κάτω από μια γέφυρα στην οποία πήγαν για να προφυλαχθούν από τη βροχή.

Τα παιδάκια κατέβαιναν καθημερινά από τα Καλύβια της Γκιούλμπερης για το χωριό Νέσσων (Τζαμί) γιατί ο συνοικισμός των Καλυβίων δεν είχε σχολείο. Το ίδιο δρομολόγιο έκαναν και εκείνη την ημέρα. Στο γυρισμό όμως κι ενώ ήταν στο Γεντίκι τους έπιασε βροχή. Κάποια παιδιά συνέχισαν αλλά τρεις 12χρονοι επέλεξαν να μείνουν κάτω από τη γέφυρα για να κοπάσει η βροχή. Εκεί τα παιδιά βρήκαν μια χειροβομβίδα τύπου «Μιλς». Άρχισαν να την περιεργάζονται και δεν άργησε να γίνει το κακό. Σκοτώθηκαν δύο παιδιά και τραυματίστηκε βαριά άλλο ένα, το οποίο παρά το γεγονός πως ήταν σε αυτή την κατάσταση βρήκε το θάρρος να συνεχίσει αναζητώντας βοήθεια.

1982: Ένας κτηνοτρόφος σε παμπ του Τυρνάβου1982 Tyrnavos 1

Μια φορά ήταν ένας κτηνοτρόφος που διασκέδαζε σε μια πάμπ του Τυρνάβου. Όχι μην νομίζετε ότι θα σας πούμε ανέκδοτο. Αληθινή ιστορία αν και περιέχει σουρεάλ στοιχεία. Τέτοιες ημέρες το 1982 λοιπόν, πήγε ο άνθρωπος να διασκεδάσει «Έφυγε μεθυσμένος και αποφασισμένος να γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων με την παράξενη συμπεριφορά του» διαβάζουμε από τις σελίδες της «Ε». Σπάει το τζάμι ενός δεκάτονου φορτηγού και το κλέβει. Παίρνει παραμάζωμα αυτοκίνητα, βιτρίνες και περίπτερο και σκορπάει το φόβο σε όλον τον Τύρναβο πριν μεταφερθεί τραυματισμένος στο κεφάλι στο νοσοκομείο. Ο λογαριασμός; 300.000 δραχμές…

1998: Ο Ράτζα στη Λάρισα1998 Ratza

Από τα αθλητικά το τρίτο κομμάτι της σημερινής στήλης «Ρετρό Ιστορίες». Μπασκετικό και πολύ ψηλό. Ο Ντίνο Ράτζα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος ερχόταν στη Λάρισα (παρέα με τον Λευτέρη Σούμποτιτς) ως παίκτης του Παναθηναικού σε ένα ματς που είχε γίνει στο κλειστό της Νεάπολης και έληξε με νικητές τους «πράσινους» της Αθήνας (καθότι πράσινα είχε και ο ΓΣΛ) με σκορ 74-60. Ο συντάκτης Σωτήρης Κέλλας τον είχε συναντήσει έξω από τα αποδυτήρια. «Μου άρεσε ο Λορέντζο Κόλεμαν» είχε δηλώσει ο σπουδαίος αυτός αθλητής και συνέχισε «Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει στο NBA». Τότε ο παίκτης ήταν 23 ετών. Σύμφωνα με κάποιες μπασκετικές πηγές του διαδικτύου, το 2002 έπαιξε στους Χάρλεμς, όμως έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2013…

Επιμέλεια Κώστας Γκιάστας

Email kg@eleftheria.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass