Το «Εργαστήρι Ζωής» επεκτείνεται σε όλους τους δήμους

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ –ΔΗΜΩΝ *Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ- ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΊΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2019 15:23

Σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας επεκτείνεται η λειτουργία του «Εργαστηρίου Ζωής», όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της προέδρου του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ Ευαγγελίας Λιακούλη και των δημάρχων του νομού.

Οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας εξήραν την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και της προέδρου του Κ.Π. ΟΚΑΝΑ και αποδέχτηκαν την πρόταση για την υλοποίηση ενός έργου που, όπως επισήμαναν, θα λειτουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να υλοποιηθεί από τους Δήμους, σε συνεργασία με το Κ.Π. ΟΚΑΝΑ Λάρισας.

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα, σε συλλογικές δράσεις και πρωτοποριακές ιδέες, υιοθέτησε την πρόταση της προέδρου Ευαγγελίας Λιακούλη και του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ, για τη δημιουργία του «Εργαστηρίου Ζωής», που ξεκίνησε σαν ένα μεγάλο στοίχημα, για να εξελιχθεί τώρα σε έναν σημαντικό κοινωνικό πόλο, αναπτύσσοντας μια δυναμική που αξιολογείται απόλυτα θετική στην Ελλάδα και πλέον στην Ευρώπη. Παράλληλα, συμπράξαμε στην αξιοποίηση ενός μοναδικής αξίας διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζει τη λειτουργία του Εργαστηρίου, στο κέντρο της πόλης, μετά από όλες τις νόμιμες διαδικασίες στο Υπουργείο Πολιτισμού και τους συναρμόδιους φορείς, σηματοδοτώντας έτσι τη λειτουργία ενός χώρου δημιουργίας, μέσα σε ένα μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η μοναδικότητα του «Εργαστηρίου Ζωής» είναι ότι δεν υπάρχει αντίστοιχό του στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, δηλαδή καταφέραμε και φτιάξαμε μια νέα κοινωνική δομή από το μηδέν, με δικό μας οδικό χάρτη, με στοχοθέτηση του αντικειμένου, με στελέχωσή του, με διασφάλιση της χρηματοδότησής του και με κατοχύρωση της επιστημονικής του αρτιότητας. Αυτή η δομή κέρδισε από την αρχή το ενδιαφέρον της ελληνικής και ευρωπαϊκής επιστημονικής κοινότητας και βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο Πρόληψης Pompidou 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια πολύ μεγάλη διάκριση, από έναν πανίσχυρο όμιλο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

Σήμερα, είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε ότι επεκτείνουμε τη λειτουργία του «Εργαστηρίου Ζωής» και σε συνεργασία με το ΚΠ ΟΚΑΝΑ και τους Δήμους του νομού μας και προσφέρουμε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί το Εργαστήρι σε κάθε δήμο, να αφορά σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες του νομού μας, δίνοντας έτσι ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες, ακόμη και σε αυτούς που κατοικούν σε απομονωμένες περιοχές. Είναι χρέος μας και όραμά μας να διασφαλίσουμε σε όλους πρόσβαση στη γνώση, στη στήριξη και στην παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών. Σε στενή συνεργασία με τους δημάρχους του νομού και την πρόεδρο και το ΔΣ του ΚΠ ΟΚΑΝΑ, θα δημιουργήσουμε αυτή την πολύτιμη κοινωνική δομή παντού».

 

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Από τη πλευρά της, η πρόεδρος του Κ.Π. ΟΚΑΝΑ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη επισήμανε ότι: «Σήμερα περισσεύει η χαρά και η συγκίνηση, καθώς το Εργαστήρι γνωρίζετε ότι ήταν ένα προσωπικό όραμα, που έγινε στην πορεία ένα συλλογικό στοίχημα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο στη ζωή, από το να βλέπεις όσα εμπνεύστηκες και αγάπησες, να ξεπερνούν δυσκολίες και να προχωρούν και να προκόβουν, με πολλούς και ανάμεσα πλέον σε τόσο πολλούς. Κατακτήσαμε πριν λίγο καιρό το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια κορυφαία διάκριση, καθώς αυτό μας συνδέει με τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές στον χώρο της πρόληψης. Η Λάρισα, κατάφερε μέσω του «Εργαστηρίου Ζωής», να καταστήσει την Ελλάδα ισότιμο συνομιλητή στο ευρωπαϊκό κέντρο αποφάσεων για τις δράσεις κατά των εξαρτήσεων. Σήμερα, προχωράμε παρακάτω. Έχοντας το παράδειγμα της ευεργετικής συνέργειας του ΚΠ ΟΚΑΝΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που γέννησε το «Εργαστήρι Ζωής», όλοι εμείς γινόμαστε ο μοχλός που θα κινήσει τις διαδικασίες των θετικών αλλαγών, της νέας πορείας μας, με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές. Προσφέρουμε το δημιούργημά μας, την τεχνογνωσία και το επιστημονικό μας προσωπικό, την άριστη γνώση μας για το πώς γίνεται μια τέτοια δομή και τα ιδιαίτερα επιστημονικά χαρακτηριστικά της - καθώς δεν είναι ένα δημιουργικό εργαστήρι ΑΛΛΑ ένα εργαστήρι Πρόληψης με στοχοθέτηση συγκεκριμένη και αποτελεσματικότητα μετρήσιμη- σε όλους τους Δήμους του Νομού μας, που είναι θεσμικοί και καταστατικοί εταίροι μας και έχουμε άριστη συνεργασία μαζί τους και με όλους τους δημάρχους προσωπικά, που διαθέτουν μεγάλη κοινωνική ευαισθησία. Σήμερα, το Κέντρο Πρόληψης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανοίγει τους ορίζοντες και τις προοπτικές μας και δίνει την πραγματική δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ακόμη κι αν μένουν στην Άκρη ή στην Αιγάνη, στο Μεταξοχώρι ή στην Αναγέννηση, στη Σκοπιά ή στον Βρυότοπο, να συμμετέχουν στο Εργαστήρι μας και να έχουν όλα τα οφέλη της δημιουργικής μας συνεύρεσης. Η σημερινή ημέρα αποτελεί για εμένα προσωπικά, για όλο το ΔΣ και τα στελέχη μας, μια μέρα μεγάλης συγκίνησης, μια μέρα ευτυχίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass