«Κατσικοκλέφτες της ελληνικής αριστεράς…»

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2019 22:12
Από την επίσκεψη του κ. Ν. Παπανδρέου στο Οινοποιείο Τυρνάβου Από την επίσκεψη του κ. Ν. Παπανδρέου στο Οινοποιείο Τυρνάβου

Το όνομα των Παπανδρέου φαίνεται ότι μπορεί ακόμα και σήμερα να συγκινεί, να ξεσηκώνει και να ενώνει για έναν πολιτικό σκοπό. Ακόμα και αν δεν είναι ο Ανδρέας ή έστω ο Γιώργος, που σημάδεψαν ο καθένας με τον τρόπο του τα χρόνια της μεταπολίτευση, μέχρι και σήμερα, αλλά είναι ο Νίκος που άφησε το συγγραφικό του έργο για να ασχοληθεί με την πολιτική, οι Παπανδρέου γνωρίζουν καλά τη δύναμη και τη γοητεία που (συνεχίζει να) ασκεί το όνομά τους στον λαό.

Απόδειξη για του λόγου το αληθές αποτέλεσε η χθεσινή πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου, το όνομα του οποίου ήταν ικανό για να γεμίσει την ισόγεια αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος» δίνοντας μια αίσθηση της παλιάς καλής εποχής του ισχυρού κόμματος. Αυτό το ακροατήριο με παρουσίες παλιών στελεχών που παρέμεναν για χρόνια στο παρασκήνιο κατόρθωσε ο ομιλητής να «ζεστάνει» αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να ξεσηκώσει στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για την επιστροφή των Παπανδρέου αλλά και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Για μισή περίπου ώρα ο Νίκος Παπανδρέου άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, κατηγόρησε παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη μετακίνησή τους στο κυβερνών κόμμα με αντάλλαγμα την υπουργοποίησή τους και ύψωσε τοίχους αποκλείοντας κάθε περίπτωση συνεργασίας των δύο κομμάτων ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις του για το τέλος της οικονομικής κρίσης και την ανάπτυξη της Ευρώπης.

Χαρακτηρίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κατσικοκλέφτες της ελληνικής αριστεράς» και «θλιβερούς πολιτικούς που μέθυσαν από την εξουσία…» επέκρινε την ηγεσία για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί την άλωση της κεντροαριστεράς σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουν παχύνει και μεθύσει από την εξουσία και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να παραμείνουν στην εξουσία» για να επικρίνει τους μετακινούμενους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «συναλλαγές».

 «Είδαμε δυστυχώς και ανταλλαγή ταυτοτήτων με υπουργικές καρέκλες…» υπογράμμισε ο Νίκος Παπανδρέου καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο για να επαναλάβει ένα ξεχασμένο μήνυμα του πατέρα του «Αυτή η παράταξη έρχεται από μακριά και θα πάει ακόμα πιο μακριά…».

Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «κακέκτυπο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ…» υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται ριζοσπαστικό ένα κόμμα που θέλει να καταργήσει τον ΑΣΕΠ, που δεν τα έβαλε με τη διαπλοκή, που δεν κατήργησε τα μνημόνια σε μια βραδιά, που ψαλίδισε τις συντάξεις κ.ο.κ. ενώ ξεκαθάρισε αναφορικά με την προοπτική της συνεργασίας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να συνεργαστεί με «όσους μας φώναζαν Γερμανοτσολιάδες».

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο Νίκος Παπανδρέου μίλησε για τις προσπάθειες των ευρωσοσιαλιστών να προωθήσουν το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη της εποχής μετά την κρίση κάνοντας αναφορές στο ενιαίο Ταμείο ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για τη στήριξη των δημόσιων επενδύσεων ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη καθώς και την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού διαβατηρίου για όσα προϊόντα εισάγονται στην Ευρώπη από τρίτες χώρες στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.

Νωρίτερα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με την υποψήφια βουλευτή Φανή Αγορίτσα να αναδεικνύεται η τυχερή της βραδιάς και να κερδίσει μαζί με το φλουρί ένα βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου, ενώ ο έτερος υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Βαρδακαστάνης σε μήνυμά του τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί εγγύηση για τη μελλοντική πορεία της χώρας, μίλησε για την επάνοδο του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό προσκήνιο και ζήτησε τη στήριξη των Λαρισαίων στον προσωπικό του αγώνα για να ενώσει, όπως είπε, τις δυνάμεις του για την ενίσχυση της παράταξης ενάντια σε «όσους θέλουν να σφετεριστούν το όνομα και την παράταξη που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Η διήμερη περιοδεία του Νίκου Παπανδρέου ξεκίνησε χθες το πρωί με επίσκεψη στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Τον κ. Παπανδρέου υποδέχτηκαν ο πρόεδρος, τα μέλη της διοίκησης, ο γενικός διευθυντής κ. Β. Σίκαλος, η διευθύντρια κ. Αναστασία Παναγιώτου και στελέχη. Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο για τη συνεχώς ανοδική πορεία του συνεταιρισμού, τα νέα προϊόντα, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν στον αμπελοοινικό τομέα. Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία του ΑΣΕΠΟΠ.

* Η περιοδεία ολοκληρώνεται σήμερα με επίσκεψη στις 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο Φαρσάλων και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με πολίτες στην ταβέρνα «Γιασεμί» στα Φάρσαλα.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass