Χτύπησε 71χρονη για να της κλέψει 25 ευρώ

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ -ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΝΑΣ ΛΗΣΤΗΣ, ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2019 22:04
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θύμα ληστών έπεσε ζευγάρι ηλικιωμένων, αργά προχθές βράδυ ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στη Ροδιά του Δήμου Τυρνάβου. Οι δύο ληστές, ένας 35χρονος και ένας 31χρονος, φορώντας κουκούλες στο πρόσωπο, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισέβαλαν στο σπίτι του 82χρονου και της 71χρονης συζύγου του.

Ένας από τους δύο ληστές χτύπησε τη γυναίκα στο πρόσωπο για να την εκφοβίσει – χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσει – και με την απειλή ενός κατσαβιδιού απαίτησαν χρήματα. Για να κλέψουν τελικά τα μόλις 25 ευρώ που διέθετε το ζευγάρι αλλά και τρεις χρυσές αλυσίδες που φορούσε στο λαιμό της η 71χρονη γυναίκα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. απέδωσαν καρπούς αφού λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν τους δύο δράστες στα Δελέρια. Ο 35χρονος Αλβανός υπήκοος συνελήφθη ενώ ο 31χρονος ομοεθνής του κατάφερε να διαφύγει τελικά μες στο σκοτάδι αφού πήδηξε από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προτού τους πλησιάσουν αστυνομικοί του Τυρνάβου και της ΟΠΚΕ που τους αναζητούσαν στο πλαίσιο ερευνών.

Στον σάκο του 35χρονου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία αλλά και οι κλεμμένες χρυσές αλυσίδες της 71χρονης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «εξιχνιάστηκε άμεσα από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου ληστεία σε βάρος ζευγαριού που διαπράχθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου Λάρισας και συνελήφθη στις 24-02-2019 το βράδυ στην ίδια περιοχή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Λάρισας, ένας 35χρονος.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, ο 35χρονος μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία ζευγαριού ηλικιωμένων και με απειλή και χρήση σωματικής βίας σε βάρος τους αφαίρεσαν τρεις χρυσές αλυσίδες, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 35χρονου, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν οι τρεις χρυσές αλυσίδες που αφαιρέθηκαν από την οικία των ηλικιωμένων, στους οποίους και αποδόθηκαν, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, σουγιάς, φακός, ρολόι, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

ΓΥΡΤΩΝΗ

Να σημειωθεί ότι με ανάλογο τρόπο έδρασαν πρόσφατα, πάλι δύο - άγνωστοι – δράστες οι οποίοι λήστεψαν 86χρονο την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του στη Γυρτώνη. Οι δύο ληστές με την απειλή κατσαβιδιού αφού πρώτα χτύπησαν τον 86χρονο του έκλεψαν 570 ευρώ.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass