Κρίσιμες οι ευρωεκλογές για τη χώρα μας

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2019 22:02

«Η ΝΔ θα πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια των δυνάμεων που αγωνίζονται για περισσότερη Ευρώπη με τη μορφή νέων και καλύτερων ευρωπαϊκών πολιτικών. Οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα αποτελέσουν πολιτική γέφυρα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη-ΝΔ».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Κύρτσος από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε, σχολιάζοντας το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου.

Στο περιθώριο της κομματικής εκδήλωσης της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, με ομιλητή τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Β. Μεϊμαράκη, ο γνωστός δημοσιογράφος επισκέφτηκε την «Ε» και είχε συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας Γιώργο Μιχαλόπουλο, τον διευθυντή σύνταξης Δημ. Χατζηευθυμίου και τους δημοσιογράφους.

Επίσης ο κ. Κύρτσος χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο, τα μέλη της διοίκησης και τη διεύθυνση και είχε επαφές και με τους εργαζόμενους.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Αναφερόμενος στην παρουσία του στη θεσσαλική πρωτεύουσα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στην «Ε» υποστήριξε τα εξής: "Περιοδεύω ανά την επικράτεια για να συνομιλήσω με τον κόσμο, να ακούσω αυτά που τον προβληματίζουν, να τους ενημερώσω για την παρουσία και δράση μου στο Ευρωκοινοβούλιο. Βρέθηκα στη Λάρισα, με αφορμή και την εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, με ομιλητή τον Β. Μεϊμαράκη. Όπως διαπίστωσα η ΝΔ πηγαίνει καλά, όπως πηγαίνουν καλά από οικονομικής και αναπτυξιακής άποψης η Λάρισα και τα Τρίκαλα, σε σχέση με άλλες περιοχές όπου βρέθηκα".

Για τον εκλογικό στόχο της ΝΔ, αλλά και τον προσωπικό του ο κ. Κύρτσος δήλωσε: "Στις εκλογές του Μαΐου ο στόχος είναι νίκη παντού και στις εθνικές εκλογές αυτοδυναμία. Στις ευρωεκλογές να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας, από τις πέντε θέσεις να πάμε στις 7 ή 8 και φυσικά να συμβάλουμε αποφασιστικά στις δυνάμεις που θέλουνε περισσότερη Ευρώπη. Προσωπικός μου στόχος η επανεκλογή, ώστε να συνεχίσω το έργο μου στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, στην οποία μετέχω. Οι μεγαλύτερες δυνατότητες της νέας ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ θα επιτρέψουν και την καλύτερη σύνδεση του γενικού ευρωπαϊκού με το ειδικό εθνικό, περιφερειακό, τοπικό, ώστε να μειωθεί η απόσταση μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωπαϊκών θεσμών και της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών».

Για τον αν φοβάται την αποχή, ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε: «Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αποχής στις ευρωεκλογές. Αν πάλι γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές, τότε θα βρίσκονται στη σκιά αυτών. Δουλειά μας να ενημερώσουμε τον κόσμιο γιατί είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές και γιατί πρέπει να ψηφίσει μια φιλοευρωπαϊκή παράταξη, όπως αυτή της ΝΔ».

Όσον αφορά στα θέματα που συζητά με τον κόσμο, ο κ. Κύρτσος δήλωσε σχετικά: «Στην περιφέρεια, τα πρωταρχικά ζητήματα σχετίζονται με την ΚΑΠ, την κρίση στην Κτηνοτροφία, την καθημερινότητα αλλά και τη χρηματοδότηση -από ευρωπαϊκά κονδύλια- των επενδύσεων στη χώρα μας, αν και πλέον έχουν περιορισθεί σημαντικά, μετά το ΒRΕΧΙΤ, αφού αυτοί που μένουν δεν φαίνονται και πολλοί γενναιόδωροι. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση του κόστους παραγωγής, για την ενίσχυση των υγιών Συνεταιρισμών, προωθώντας το μάρκετινγκ, αλλά και να στηρίξουμε προϊόντα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις χαμηλές τιμές στην αγορά, όπως π.χ. το γάλα».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass