Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ

ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ - ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ Η ΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 16:17

Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Ευάγγελος Mεϊμαράκης, προκειμένου να μιλήσει στην ετήσια χοροεσπερίδα της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Λάρισας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι στο κέντρο εκδηλώσεων «ΑΣΤΕΡΑΣ» (5ο χλμ Λάρισας –Αμπελώνα).

Μαζί του θα είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος κ.κ.Γ. Κύρτσος, Ελ. Βόζενμπεργκ, Δημ. Μελάς, Γ. Παίδας (πρόεδρος ΑΔΕΔΥ), ενώ αναμένεται να χαιρετίσουν στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, οι βουλευτές του κόμματος κ. Χαρακόπουλος, Κέλλας, Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων Ρ. Καραλαριώτου. Το ενδιαφέρον της γαλάζιας βάσης είναι έντονο, οι κάρτες έχουν σχεδόν εξαντληθεί, ευχή όλων είναι να μην υπάρξουν καιρικά προβλήματα, ενώ η ΝΟΔΕ θα προσφέρει στον Β. Μεϊμαράκη ένα συμβολικό δώρο.

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα και μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου θα υπάρξουν κι άλλες επισκέψεις υποψήφιων ευρωβουλευτών στη Λάρισα, ενώ η ΝΟΔΕ θα διοργανώσει θεματικές εκδηλώσεις για τη σημασία και το διακύβευμα των ευρωεκλογών, διατηρώντας έτσι τη γαλάζια βάση σε εκλογική ετοιμότητα. Όλα δείχνουν ότι οι εθνικές εκλογές οδεύουν προς την ώρα τους, δηλαδή για τον Οκτώβριο κι έτσι το κόμμα θα επικεντρωθεί στην ευρωκάλπη, δίνοντας όμως χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών στην αναμέτρηση. Η απομάκρυνση του σεναρίου των πρόωρων εκλογών φαίνεται και από τη μη ανακοίνωση της πρώτης παρτίδας νέων υποψήφιων βουλευτών, την οποία το κόμμα είχε προσδιορίσει αρχικά για τις 10 Ιανουαρίου, εν συνεχεία για τον Φεβρουάριο και τώρα …εν ευθέτω χρόνω. Βέβαια το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών στον νομό Λάρισας θεωρείται κατά 90% κλεισμένο, καθώς απομένει μόνο μία θέση κενή για να ολοκληρωθεί. Άτυπα πάντως αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τα κεντρικά του κόμματος για να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία.

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ Η ΑΓΙΑ

Μία εκκρεμότητα μόνο για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αντιμετωπίζει η ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, καθώς από τους 7 δήμους του νομού, η Αγιά αποτελεί πονοκέφαλο για τον πρόεδρο Χρ. Καπετάνο και τους συνεργάτες του. Όπως είναι γνωστό η ΝΔ έδωσε επίσημη στήριξη μόνο σε υποψήφιους μεγάλων δήμων, ήτοι στον νομό στην υποψήφια δήμαρχο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου και φυσικά στους εν ενεργεία δημάρχους Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλο, Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου. Στους υπόλοιπους δήμους, οι εκλεκτοί του κόμματος έχουν λάβει άτυπα την έγκριση, δηλαδή ο Γιώργος Μανώλης στον Δήμο Τεμπών, ο Μάκης Εσκίογλου στον Δήμο Φαρσάλων και ο Γιάννης Κόκκουρας στον Δήμο Τυρνάβου. Το σταυρόλεξο του Δήμου Αγιάς ενδεχομένως να παραμείνει άλυτο. Όπως είναι γνωστό 3 κομματικά στελέχη προτίθενται να κατέλθουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι. Πρόκειται για τους Γιάννη Αγγελάκα, Γρηγόρη Καλαγιά και Δημ. Ευθυμίου. Ο πρώτος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα ζητήσει την κομματική στήριξη, ο δεύτερος ανακοίνωσε ότι απέσυρε τη σχετική αίτηση, ενώ ο τρίτος ήταν από τους πρώτους που προσέγγισε το κόμμα. Οι περισσότεροι στη ΔΗΜΤΟ Αγιάς ζητούν από τη ΝΟΔΕ να μην εμπλακεί στη διαδικασία, ενώ η εκλογική επιτροπή του κόμματος στον νομό θα ξεκαθαρίσει τη θέση της μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass