Μαθήματα εθελοντικής προσφοράς οργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε συνεργασία με δημιουργικά εργαστήρια στα τέλη Φεβρουαρίου στη Λάρισα - Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2019 22:08

Μια σημαντική προσπάθεια, καλλιέργειας και ενίσχυσης πράξεων προσφοράς και αλληλεγγύης από την παιδική ηλικία, πραγματοποιεί εδώ και τέσσερα χρόνια το «Χαμόγελο του παιδιού» στη Λάρισα.

Στο πλαίσιο των βασικών του στόχων για την προστασία και φροντίδα των παιδιών, διευρύνει τον ρόλο του και στην εκπαίδευση, με μαθήματα ζωής, προκειμένου να παρέχει εκείνα τα εφόδια που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης μια υγιούς κοινωνίας, με ανθρώπους που νοιάζονται και στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της δράσης «Εβδομάδα οικογενειακού εθελοντισμού», στην οποία καλούνται να συμμετέχουν γονείς με τα παιδιά τους και να δημιουργήσουν μαζί διάφορες κατασκευές που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες ενίσχυσης του έργου του Οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού».

Πρόκειται για μία εβδομάδα τον χρόνο, όπου στήνονται δημιουργικά εργαστήρια στους χώρους του «Χαμόγελου του παιδιού» στην οδό Ηφαίστου 9, και στα οποία οι γονείς συνεργάζονται με τα παιδιά τους για έναν κοινό σκοπό: μέσω αυτής της δράσης να στηρίξουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Φέτος η «εβδομάδα οικογενειακού εθελοντισμού» θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 2 Μαρτίου και σύμφωνα με τον Συντονιστή του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας του «Χαμόγελου του παιδιού» κ. Γρηγόρη Λιογγαρίδη, αναμένεται και φέτος μεγάλη συμμετοχή.

Ειδικότερα κάθε χρόνο ανταποκρίνονται από 13 μέχρι και 15 οικογένειες, απ’ τις οποίες συμμετέχουν στα εργαστήρια δύο και τρία μέλη τους, που είτε είναι η μητέρα είτε ο πατέρας με τα παιδιά τους.

Αυτή τη φορά, στα δημιουργικά εργαστήρια θα κληθούν να βοηθήσουν στην κατασκευή λαμπάδων για το Πάσχα και μπομπονιερών για βαφτίσεις και γάμους, που διαθέτει το «Χαμόγελο του παιδιού».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Συμμετοχή μπορούν να υποβάλουν οι οικογένειες (ενήλικες μαζί με τα παιδιά τους άνω των 7 ετών) που θέλουν να προσφέρουν λίγες ώρες από τον χρόνο τους και να δημιουργήσουν χειροποίητες κατασκευές, συνδυάζοντας διάφορα υλικά και χρώματα.

Όλα τα είδη που κατασκευάζονται στα Εθελοντικά Δημιουργικά Εργαστήρια του οργανισμού, από εργαζόμενους και εθελοντές, διατίθενται τόσο στα παζάρια που πραγματοποιούνται πανελλαδικά όσο και στο ηλεκτρονικό του κατάστημα για την οικονομική ενίσχυση του έργου και των δράσεών του.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα που θα βρουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjoMjkOlroqpjM3KYob5j7QHmA9JGb5JpBWThDE2LTvnojeA/viewform μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου. Η κάθε υποψήφια οικογένεια μπορεί να δηλώσει μία βάρδια.

«Θεμέλιος λίθος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι οι εθελοντές, που εδώ και 23 χρόνια με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνέχιση του έργου του.

Οι εθελοντές απασχολούνται σε όλες τις δράσεις του οργανισμού πανελλαδικά και καλύπτουν βασικές ανάγκες, τόσο με την ειδικότητά τους όσο και με την εκπαίδευσή τους στις προκαθορισμένες δράσεις του οργανισμού», τονίζει ο κ. Λιογγαρίδης.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass