Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στον Δήμο Κιλελέρ

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2019 19:00

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε δημόσιους χώρους, στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του θα παρέχει ο Δήμος Κιλελέρ, ο οποίος είναι μεταξύ των 117 δήμων της Ελλάδας και 2.800 της Ευρώπης, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU, ύψους 15.000 ευρώ, μετά την επιτυχή αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής στη σχετική πρόσκληση.


Το έργο, το οποίο έχει συνολικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 42 εκατομμυρίων ευρώ, θα δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο Κιλελέρ να παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε διάφορα σημεία της κάθε περιοχής, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, δημόσια χώροι, άλλα δημόσια κτίρια κ.λπ.
Εξ αφορμής της υπογραφής της σύμβασης ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πρόσφατα έχει υπογραφεί η σχετική συμφωνία επιχορήγησης της δράσης με τίτλο «WiFi4EU - Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες» με την υλοποίηση της οποίας ο Δήμος Κιλελέρ θα επεκτείνει περαιτέρω ένα σύγχρονο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του. Ο Δήμος μας βρίσκεται ανάμεσα στους 2800 δήμους οι οποίοι θα μπορούν από τώρα και στο εξής να παρέχουν στους κατοίκους του αλλά και στους επισκέπτες του δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητά τους. Η πρόσβαση σε όλα τα hotspot που θα δημιουργηθούν θα είναι δωρεάν, ενώ η λειτουργία τους θα κρατήσει το λιγότερο για τρία χρόνια. Την ίδια στιγμή, προγραμματίζεται και δεύτερη πρόσκληση, η οποία θα λάβει χώρα στις αρχές του 2019. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας του Δήμου μας αλλά και των υπόλοιπων Δήμων που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Επιτροπής για την ψηφιακή ενιαία αγορά. Η πρωτοβουλία WiFi4EU στην οποία εντάχθηκε ο Δήμος Κιλελέρ είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα καταστήσει την ψηφιακή ενιαία αγορά πραγματικότητα για όλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass