«Η πρότασή μας απευθύνεται στον κόσμο της εργασίας και της μαχόμενης Αριστεράς»

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2019 15:30

Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την ανατροπή» συνεδρίασε στη Λάρισα την περασμένη Κυριακή, έπειτα από μαζικές ανοιχτές συσκέψεις σε κάθε νομό της περιφέρειας το προηγούμενο διάστημα, και αποφάσισε την προγραμματική διακήρυξη της κίνησης και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις περιφερειακές εκλογές του Μάη που θα είναι ο γεωπόνος Στάθης Ντούρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση αναφορικά με τις θέσεις της «Αριστερής Παρέμβασης» βασικός της στόχος θα είναι η συμβολή στη συγκρότηση ενός πανελλαδικού ρεύματος εργατικής, αντικαπιταλιστικής και αντικυβερνητικής πάλης και αντιπολίτευσης. «Η παρέμβασή μας θέλουμε να έχει τον χαρακτήρα της αποσταθεροποίησης της σταθερότητας που επιδιώκει τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι φορείς της τοπικής διοίκησης. Δεν αποτελούμε μια ευκαιριακή συμμαχία, αλλά μία ενωτική, αριστερή, αντικαπιταλιστική και αντιδιαχειριστική κίνηση. Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα των κινημάτων να διεκδικούν με όρους μαζικού πολιτικού εκβιασμού και όχι άνευρης θεσμικής διεκδίκησης. Σε αυτό το πλαίσιο η θέσπιση μιας εκδοχής «απλής αναλογικής», αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας ιδιότυπων συγκυβερνήσεων στο πεδίο της γενικής αποδοχής του μνημονιακού κεκτημένου και δεν θα συμμετέχουμε στα παζάρια που επιβάλλει ο «Κλεισθένης», είτε με «τεχνοκρατικό» είτε με «προοδευτικό» μανδύα.

Η εμπειρία στα 10 χρόνια ύπαρξής μας και παρέμβασή μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έδειξε ότι μόνο μία αντιπολίτευση με συνολικούς πολιτικούς ανατρεπτικούς όρους μπορεί να μπλοκάρει και να ξηλώσει το μνημονιακό κεκτημένο για γη, ψωμί, δουλειά, παιδεία και ελευθερίες για όλο τον λαό. Η δική μας πολιτική πρόταση απευθύνεται στο κίνημα, στον κόσμο της εργασίας και της μαχόμενης Αριστεράς» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass