ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ

Είπαν «Oχι» σε κάθε μνημονιακή συμφωνία

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 8:15

 

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χθες το βράδυ μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας και της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών Λάρισας.

Στη συγκέντρωση και την πορεία επικράτησαν τα αντικυβερνητικά συνθήματα με αφορμή το εντυπωσιακό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και την επακόλουθη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που οδηγεί σε νέο μνημόνιο.

Οι συγκεντρωμένοι αναφέρουν σε ενημερωτικό υλικό που μοίρασαν στους πολίτες ότι «η κυβέρνηση με την απόφαση της αυτή και όσα δρομολογεί τις επόμενες μέρες, πήρε σαφή θέση. Αποδεχόμενη το «πραξικόπημα» των «εταίρων», ξεδιπλώνει το δικό της πραξικόπημα απέναντι στη λαϊκή βούληση, εγκαινιάζοντας ένα τρίτο επαχθές μνημόνιο. Η τοποθέτηση αυτή, ανεξάρτητα από προθέσεις, δεν έχει καμιά σχέση με την ηθική, τις αξίες και τα προτάγματα της Αριστεράς. Ταιριάζει στην «αριστερά» της ήττας και των συμβιβασμών.

Ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, ανεξάρτητα από τις μεθοδεύσεις εξεύρεσης κοινοβουλευτικών «συμμαχιών» για να μπει ταφόπλακα στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας, όλοι εμείς έχουμε χρέος να βγούμε ξανά στους δρόμους, να δυναμώνουμε τις αντιστάσεις μας, να διευρύνουμε τις ρωγμές στο έτσι κι αλλιώς εύθραυστο πολιτικό σκηνικό, να επιμείνουμε σ΄ ένα ακόμη πιο δυνατό ΟΧΙ.

ΟΧΙ σε κάθε μνημονιακή συμφωνία.

ΟΧΙ στα πραξικοπήματα των «θεσμών» και της κυβέρνησης απέναντι στη λαϊκή βούληση και τη δημοκρατία

ΟΧΙ στην αποδοχή του χρέους, στην πειθάρχηση και την υποταγή στις πολιτικές παραπέρα φτωχοποίησης. εξαθλίωσης και πετάγματος στον Καιάδα εκατομμυρίων ανθρώπων».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass