ΕΣΚΙΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Μένος κατά της γαλανόλευκης!

* Σκαρφάλωσαν μέχρι το καμπαναριό για να αποκαθηλώσουν μία από τον ιστό της. Αλώβητα τα βυζαντινά λάβαρα * Πριν μερικούς μήνες είχαν κλέψει και τους ιστούς

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2015 8:00

 

 

 

Τις ελληνικές σημαίες που βρίσκονταν στην είσοδο του ιερού μητροπολιτικού ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, κατέβασαν από τους ιστούς τους και στη συνέχεια έσκισαν, άγνωστοι δράστες! Οι άγνωστοι είχαν τέτοιο μένος, που κατάφεραν να εισέλθουν και στο καμπαναριό του μητροπολιτικού ναού και να φτάσουν στην κορυφή, από την εσωτερική σκάλα και να πάρουν και εκείνη την ελληνική σημαία. Αξιοσημείωτο είναι, ότι οι δράστες δεν πείραξαν τις δύο βυζαντινές σημαίες με τον δικέφαλο αετό, που βρίσκονταν στους ιστούς δίπλα από τις ελληνικές.

Ο βανδαλισμός, με άγνωστα κίνητρα, συνέβη την προηγούμενη ταραχώδη εβδομάδα, κατά την οποία όλη η Ελλάδα ήταν απασχολημένη με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και δεν είχε καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές. Το συμβάν είναι το δεύτερο παρόμοιο εντός ολίγων μηνών. Την άνοιξη, άγνωστοι είχαν κλέψει και τους ιστούς των σημαιών (!), που βρίσκονται έξω από τον μητροπολιτικό και καθεδρικό ναό της Λάρισας, που είναι και ο πολιούχος.

Οι υπεύθυνοι του ναού, δεν μπορούν να εξηγήσουν τα γεγονότα, αλλά τονίζουν και πάλι, ότι ο ναός δεσπόζει μεν στο κέντρο της Λάρισας, όμως τη νύχτα η περιοχή είναι έρημη. Δεν αποτελεί πέρασμα διαβατών, παρά μόνο στέκι διαφόρων, τις νυχτερινές ώρες. Ο ναός, βρίσκεται στο ιστορικό του σημείο, στον λόφο του Φρουρίου, το λίκνο της ιστορίας της Λάρισας, αλλά η περιοχή νεκρώνει τις νύχτες. Προφανώς, χρειάζεται περιφρούρηση.

Όσο για τα κίνητρα των δραστών, δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς, ότι τμήματα των σημαιών βρέθηκαν κομματιασμένα και η σκέψη πάει σε πολλά. Σε σχέση και με το ότι απασχολεί διεθνώς την επικαιρότητα, η μάχη της Ελλάδας στην Ε. Ε. και τα διάφορα συναισθήματα, που μπορεί να δημιουργεί…

Ε. Ρ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass