Στην αγκαλιά της… «Σοφίας» η επ. Ελασσόνας

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2019 22:20

«Άσπρη μέρα» με το «καλημέρα» του 2019 είδαν και οι κάτοικοι της επαρχίας Ελασσόνας, αφού… το βαρομετρικό χαμηλό, η «Σοφία» «αγκάλιασε» για τα καλά την περιοχή.

Το πυκνό χιόνι που άρχισε να πέφτει από τα ξημερώματα της Πέμπτης «απλώθηκε» γρήγορα και κάλυψε την πόλη της Ελασσόνας και την ευρύτερη περιοχή.

Τις μεσημβρινές ώρες η χιονόπτωση κόπασε και σε κάποιες περιοχές σταμάτησε. Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με προσοχή, αφού οι δρόμοι μετά τη χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες είχαν καταστεί επικίνδυνοι.

Η κίνηση στους δρόμους από τους πεζούς ήταν περιορισμένη.

Ο «χιονιάς» έδωσε τη δική του έντονη παρουσία στα «κεφαλοχώρια». Λιβάδι, Κρανέα, Καρυά, Βερδικούσια, Καλλιθέα, και όχι μόνο είχαν την «τιμητική» τους. Σφοδρή η χιονόπτωση για αρκετές ώρες στην περιοχή της «Μελούνας», στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης (Ελασσόνας – Λάρισας).

Οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας από την πρώτη στιγμή ήταν σε ετοιμότητα και συντονισμένα έδιναν τη δική τους «μάχη», προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους σε επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο και να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα «γέννησε» η κακοκαιρία. «Αλατιέρες» και εκχιονιστικά μηχανήματα «έτρεχαν» από την περασμένη νύχτα, προκειμένου να προλάβουν τα απρόβλεπτα.

Παράπονα και διαμαρτυρίες κατοίκων χθες αργά τη νύχτα στην «Ε» για αποκλεισμένες περιοχές σε Καρυά και Συκαμινέα.

Πάντως, η υπενθύμιση της Αστυνομίας και των αρχών είναι σαφής: Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής και όχι μόνο, αφού οι θερμοκρασίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να πάρουν την κατιούσα.

Με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ελασσόνας υπενθυμίζει τα τηλέφωνα, με τα οποία μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για τυχόν προβλήματα, και είναι τα: 2493-350.224 και 2493-350.254.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass