Τα Φάρσαλα ντύθηκαν στα λευκά

ΣΤΑ 30 ΕΚ. ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2019 22:48

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Τα 30 εκατοστά έφτασε το χιόνι στην πόλη των Φαρσάλων, καθώς και στα χωριά ενώ στα ημιορεινά της επαρχίας η χιονόπτωση αυξάνεται.

Το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό στο μεγαλύτερο μέρος του (κεντρικοί οδοί) και τα όποια προβλήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται σταδιακά δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες (αρρώστους, νεφροπαθείς) και ηλικιωμένους. Τρεις εκτροπές συνέβησαν χθες το πρωί στην Ε.Ο. Φαρσάλων - Λάρισας, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, ανάμεσα από την «Επίλεκτο» και τη γέφυρα του Ενιπέα, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός οδοστρώματος τρία διερχόμενα αυτοκίνητα. Το παράξενο είναι ότι και τα τρία οχήματα βγήκαν εκτός δρόμου, με διαφορά ώρας μεταξύ τους. Ευτυχώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς κάποιον τραυματισμό. Να σημειωθεί ότι μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν με σκοπό να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία για τις μετακινήσεις στις στροφές στο ύψος των Χαλκιάδων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους διερχόμενους οδηγούς, στο νότιο τμήμα από το Ζάππειο έως και τα Φάρσαλα. Στην πόλη επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου Φαρσάλων και στα χωριά με τη συμβολή χιονολεπίδων. Η κίνηση των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων - Λάρισας διεξάγεται κανονικά όπως και για Λαμία, ενώ ο δρόμος για Βόλο θέλει αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Γιώργος Γκούμας, εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους οδηγούς, που κινούνται στην επαρχία Φαρσάλων, λόγω της επικινδυνότητας που προκαλεί η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, αλλά και του παγετού που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες στην περιοχή. Επισημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να πραγματοποιούν μόνο τις αναγκαίες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αστυνομικών της τροχαίας.

Επεσε δέντρο στην οδό Αθηνάς

Άγιο είχαν χθες το απόγευμα Φαρσαλινοί, σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης των Φαρσάλων, στην οδό Αθηνάς, κοντά σε κεντρικό καφέ της πόλης, όταν έπεσε δέντρο (από οικόπεδο) λόγω χιονιού με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει μαζί του κολόνα της ΔΕΗ με τα καλώδια. Σε απόσταση αναπνοής και ως εκ θαύματος δεν πλάκωσε τα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο. Κατά την πτώση το καλώδιο φέρεται να χτύπησε με ορμή στην πλάτη (χωρίς ρεύμα) έναν από τους παρευρισκομένους, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ.Φαρσάλων και εν συνεχεία για προληπτικούς λόγους σε εφημερεύον νοσοκομείο της Λάρισας. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Φαρσάλων, για την απομάκρυνσή του, με συνεργία του Δήμου καθώς και η αστυνομία για τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass