«Συλλέκτης» αρχαίων νομισμάτων

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 55ΧΡΟΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2018 18:08

Έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 690 αρχαία νομίσματα και αντικείμενα συνελήφθη 55χρονος Λαρισαίος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Ο 55χρονος συνελήφθη στη Λάρισα ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς με την ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά την προέλευση των κατασχεθέντων.
Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «693 αρχαία νομίσματα και άλλα αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς εντόπισαν έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην κατοχή ημεδαπού στη Λάρισα.
Πρόκειται για 55χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παραπάνω επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 55χρονος και στην κατοχή του βρέθηκε μία σακούλα, η οποία περιείχε τα παρακάτω: αργυρό στατήρα, Αίγινας, του 5ου π.Χ. αιώνα. Εξι αργυρά τετράδραχμα, του 4ου π.Χ. αιώνα. Αργυρό νόμισμα «Θουρίου», 5ου-4ου π.Χ. αιώνα. Εξι αργυρές δραχμές Λάρισας, 5ου-4ου π.Χ. αιώνα. Χάλκινη δραχμή, Λάρισας, 5ου-4ου π.Χ. αιώνα. Αργυρό νόμισμα, Βοιωτίας, 5ου-4ου π.Χ. αιώνα. Εννέα αργυρά νομίσματα, 5ου-4ου π.Χ. αιώνα. Δέκα χάλκινα νομίσματα ρωμαϊκής περιόδου. Χάλκινο ρωμαϊκό νόμισμα, με επιγραφή. Δύο δαχτυλίδια χάλκινα, πιθανόν 4ου-3ου π.Χ. αιώνα. Επίθετο μεταλλικό εξάρτημα, πιθανόν πόρπης, άγνωστης εποχής. Μεταλλικό ειδώλιο που απεικονίζει σάτυρο, πιθανόν αντίγραφο. Δέκα χάλκινα νομίσματα, βυζαντινής περιόδου. Εξακόσια σαράντα επτά χάλκινα νομίσματα, οξειδωμένα, ελληνιστικής, ρωμαϊκής και παλαιοχριστιανικής περιόδου. Τα αντικείμενα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass