Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας στα Φάρσαλα

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ: ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΡΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2018 22:04

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στα Φάρσαλα, στα γραφεία της ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ., στην πλατεία Δημαρχείου το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, παρουσία του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Ν. Αντωνίου και πλήθους κόσμου.

Προηγήθηκε αγιασμός ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η διευθύντρια της ΔΗΚΕΦΑ κ. Βέρα Κυρίτση, η οποία αναφέρθηκε στη νέα δομή του Δήμου Φαρσάλων, το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2018. Οι δημότες προσέρχονται μόνο με το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους, βρίσκοντας καταρτισμένο και ειδικευμένο προσωπικό.

Σκοπός του Κέντρου Κοινότητας είναι η υποστήριξη του Δήμου Φαρσάλων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες που υλοποιούνται στον Δήμο Φαρσάλων συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών ενοτήτων. Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υπηρεσίες στήριξης, κοινωνικής ένταξης, υπηρεσίες που αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Κατά την έναρξη των εγκαινίων η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ. κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για εμάς σήμερα, την οικογένεια της ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ., είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Η κοινωνική ομπρέλα του Δήμου δυναμώνει και παίρνει σάρκα και οστά. Όραμα με γνώμονα πάντα το όφελος του δημότη. Οικοδομούμε δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δεν σταματάμε εδώ. Η διευθύντρια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φαρσάλων κ. Βέρα Κυρίτση υπέβαλε την πρόταση για το Πρόγραμμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αποτέλεσμα την ένταξή μας σε αυτό το έργο που η αξία του ανέρχεται σε 360.000 ευρώ. Ο Δήμος διαθέτει ικανότατα στελέχη, τα οποία εργάζονται και πέραν του ωραρίου εργασίας με πίστη και προσήλωση, στην πρόοδο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου. Έτσι έχουμε το Κεντρικό Κέντρο και το Παράρτημά του για τον πληθυσμό Ρομά».

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος από την πλευρά του ανέφερε τα εξής: «Εγκαινιάζουμε σήμερα μια νέα δομή στον Δήμο μας, που συνδέεται στον ήδη υπάρχοντα κρίκο κοινωνικής πολιτικής που πραγματοποιούμε και εντάσσεται στις δομές της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., η οποία ξεκίνησε με λίγα άτομα και απέκτησε δύναμη επιτελώντας κοινωνικό έργο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, άπορους, ανήμπορους, Ρομά, ηλικιωμένους και οποίους άλλους χρειαστούν τη βοήθειά του».

Χαιρετισμό επίσης παρέθεσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ν. Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε, στην καλή συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, ενώ έκανε λόγω για τις ΤΟΜΥ, που θα ξεκινήσουν στο προσεχές μέλλον στην περιοχή.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass