«Να έρθουμε σε ρήξη με Ε.Ε. και Ευρωζώνη»

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2018 22:08

Κάλεσμα προς όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις για ενίσχυση της φωνής της Λαϊκής Ενότητας στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές) απηύθυνε χθες από τη Λάρισα ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.

Πλαισιωμένος από μέλη της τοπικής ΛΑΕ χθες το μεσημέρι μίλησε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ με την ευκαιρία των αγροτικών κινητοποιήσεων. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει ο αγροτικός κόσμος, στάθηκε στην κοινή αγροτική πολιτική, τις εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και τα προβλήματα που διογκώνονται από την εφαρμογή των μνημονίων.

Εν συνεχεία το απόγευμα έκανε μια περιοδεία στην αγορά της Λάρισας, όπου και συνομίλησε με πολίτες, ενώ το βράδυ απευθύνθηκε σε φίλους της ΛΑΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ο κ. Χουντής αναφέρθηκε στα μεγάλα εκλογικά ραντεβού του 2019 «Δεν φτάνουν μόνο οι ευχές. Χρειάζεται και το «συν Αθηνά…». Πιστεύουμε πως στις ευρωεκλογές οι πολίτες πρέπει να εκφράσουν τη θλίψη τους, την αγανάκτησή τους για τις πολιτικές που ακολουθεί η Ε.Ε. Ενώ προσδοκούσαν μια πολιτική συνοχής και ειρήνης, ασφάλειας και αλληλεγγύης είδαν μια Ε.Ε. που παράγει μιζέρια, μείωση μισθών και συντάξεων, μείωση και περικοπή των κοινωνικών αγαθών, να παράγει πολιτικές που εξυπηρετούν τράπεζες και πολιτικές. Όλα σε βάρος του αγροτικού πληθυσμού».

Συνεχίζοντας ανέφερε τη δική τους πρόταση: «Η δική μας πρόταση είναι, οι δυνάμεις της ανυπότακτης αριστεράς, της αριστεράς που δεν εξωραΐζει την Ε.Ε., που δεν απέχει από τους αγώνες, που ξέρει πως για να μπορέσει να υπάρξει Ευρώπη ισότητας πρέπει να έρθουν σε ρήξη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Αυτό είναι το κεντρικό μας μήνυμα. Ζητάμε την ενίσχυση της ΛΑΕ στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Κάνουμε κάλεσμα προς όλες αυτές τις δυνάμεις τις αντιμνημονιακές, αριστερές, προοδευτικές, δημοκρατικές, πατριωτικές που έχουν την ίδια αντίληψη με εμάς, ούτως ώστε να γίνει πιο δυνατό το μέτωπο».

Ο κ. Χουντής επισήμανε πως «σε μια χώρα που έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο των Αμερικανών, σε οικονομική αποικία της νεοφιλελεύθερης γερμανικής Ευρώπης θα μπει το 2019 το δικό μας μήνυμα ελπίδας των ανυπότακτων αριστερών δυνάμεων» και συμπλήρωσε: «Εμείς υποστηρίζουμε την κινητοποίηση και τη διεκδίκηση των δίκαιων σημερινών αγροτικών διεκδικήσεων, γιατί όπως ξέρετε κατηγορούνται πως θα βγουν σε μια τέτοια περίοδο και μετά θα ξαναμπούν μέσα δεχόμενοι τις υποσχέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης».

Για τα αγροτικά ζητήματα ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ χαρακτήρισε την κατάσταση δραματική. «Υπάρχει το κόστος παραγωγής που πρέπει να μειωθεί. Υπάρχει η ανάγκη να μειωθεί ο φόρος των καυσίμων, του αγροτικού πετρελαίου. Υπάρχει ανάγκη να προστατευτούν τα αγροτικά προϊόντα από τη δραματική πτώση των τιμών τους. Υπάρχει ανάγκη να αγωνιστούμε για μια άλλη κοινή αγροτική πολιτική. Σε κάθε περίπτωση μειώνεται το ποσοστό από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και αυτά τα χρήματα που θα φύγουν από τις αγροτικές επιδοτήσεις θα πάνε για αμυντικές στρατιωτικές δαπάνες.

Το δίλημμα είναι δραματικό…» υπογράμμισε ενώ αναφέρθηκε στο θέμα των αποζημιώσεων αλλά και στο «αίσχος των ανοιχτών τιμών σε αγροτικά προϊόντα».

«Εμείς ως ΛΑΕ εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε αυτά τα αιτήματα. Θα είμαστε μαζί τους και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος για την ψήφιση και τη συζήτηση περί προϋπολογισμού τόνισε πως «είναι ταξικός, μνημονιακός, αντιλαϊκός» και πως «συνεχίζει τη φορολεηλασία, διευρύνει τις ανισότητες και βασικό του χαρακτηριστικό είναι πως θα μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων για το νέο μοντέλο και νεοφιλελεύθερο όραμα».

Στη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τάκης Γιαλαμάς και τα μέλη της γραμματείας Λάρισας κ. Χρήστος Καρτσαφλιάκας, Βασίλης Μπαλαής και Κατερίνα Τολίκα.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass