ΤΡΕΙΣ «ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ» «ΝΑΙ» ΚΑΙ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ»

Η τοπογραφία του δημοψηφίσματος στον ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2015 8:14

 

Συντριπτικό το «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, πανελλαδικά και βέβαια και στον νομό Λάρισας. Οι αριθμοί και οι αναλυτικές εκτιμήσεις, έχουν γίνει «χορταστικές» από την «Ε». Πέρασαν κάπως απαρατήρητα, ορισμένα «ευρήματα» των αριθμών. Όπως π. χ. οι τρεις ισοπαλίες του «ναι» και του «όχι» σε ισάριθμα εκλογικά τμήματα του νομού!

Μια διαφορετική αποτίμηση του δημοψηφίσματος, τοπογραφική θα μπορούσε να ονομαστεί, με βάση τους αριθμούς και τη δουλειά υπαλλήλου, που «έπαιξε» στον υπολογιστή. Στα 475 εκλογικά τμήματα του ν. Λάρισας, τα 47 μόνο έβγαλαν «ναι», από τα οποία μόνο τρία εντός της Λάρισας. Τα άλλα «ανήκουν» σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές του νομού. Τα «όχι» ήταν στη σαρωτική πλειοψηφία των 425 τμημάτων. Από τα τρία «ισόπαλα» τμήματα, τα δύο ήταν στον Δήμο Τεμπών (Αμπελάκια και Κρανιά- Κουλούρα) και το άλλο στη Νεράιδα Φαρσάλων. Οι ισοπαλίες ήταν: 37- 37, 51-51 και 61- 61, αντίστοιχα.

Τα 47 τμήματα του «ναι», αναλύονται στα εξής: Τρία στον Δήμο Αγιάς (Γερακάρι, Αμυγδαλή και Καστρί), όλα τα εκλογικά τμήματα (πέντε) στην Κρανέα Ελασσόνας και αυτό στην Άκρη Ελασσόνας. Ένα από τα τέσσερα τμήματα της Βερδικούσιας (τα άλλα έβγαλαν «όχι»), ένα από τα δύο τμήματα στη Βαλανίδα και ένα στην Κλεισούρα. Το τμήμα στο Κεφαλόβρυσο και όλα τα εκλογικά τμήματα στο Λιβάδι (πέντε συνολικά). Ακολουθούν τα τμήματα στο Πύθιο, Φλάμπουρο, Αμούρι, Ελευθεροχώρι, η Τσαπουρνιά και η Φαρμάκη.

Στον Δήμο Κιλελέρ έχουμε «ναι» στην Αγναντερή και στο Καλαμάκι, στον Δοξαρά, την Κυπάρισσο, την Αγία Παρασκευή Κυπαρίσσου, το Μαυροβούνι, τον Δίλοφο, τη Γλαύκη, το Κουτσόχερο, το Λουτρό, την Μάνδρα. Μέσα στη Λάρισα, μόνο τρία τμήματα έβγαλαν «ναι» τα 257, 259 και 264, στο 5ο εκλογικό διαμέρισμα. Στον Δήμο Τεμπών «ναι» έβγαλαν τα τμήματα στην Καλλιπεύκη, την Κρανιά και την Κουλούρα και στο Καλοχώρι- Χειμάδι.

Στον Δήμο Φαρσάλων, «ναι» έβγαλαν το τμήμα στην Υπέρεια, τα δύο στα Ναρθάκι, τα Δένδρα, η Καλλιθέα και η Σκοτούσα. Εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Τυρνάβου, όπου σε όλα τα τμήματα πλειοψήφησε το «Όχι» και αναδεικνύεται «πρωταθλητής». Δικαιωματικά, «πρωταθλητές» του «ναι» αναδεικνύονται Λειβάδι και Κρανέα Ελασσόνας, σε όλο τον νομό.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass