ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σε αναμονή για στολές και διπλώματα

* Τις προσεχείς ημέρες θα λειτουργήσει και το τηλεφωνικό κέντρο για τις κλήσεις συμπολιτών

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2015 8:42

 

Από τις 5 Ιουνίου έχει λάβει και πάλι θέση στην πόλη η Δημοτική Αστυνομία Λάρισας με τους 19 δημοτικούς αστυνόμους να αναμένουν τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων (στολές, άδειες οδήγησης κ.λπ.) για να αναλάβουν και τυπικά καθήκοντα.

Δύο χρόνια μετά την κατάργηση του θεσμού, η δημοτική αρχή αποφάσισε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στη Λάρισα θεωρώντας ότι θα εξυπηρετηθεί ο στόχος της να μπει τάξη στο κέντρο της πόλης.

Τις κλήσεις των πολιτών για παράπονα, καταγγελίες, επισημάνσεις θα δέχεται από τις επόμενες ημέρες το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας Λάρισας. Οι Λαρισαίοι πολίτες θα μπορούν να καλούν καθημερινά ενώ η ανακοίνωση του τηλεφωνικού αριθμού αναμένεται στο προσεχές διάστημα. Μέχρι στιγμής οι δημοτικοί αστυνόμοι βρίσκονται στη θέση τους δεν μπορούν όμως να πραγματοποιήσουν όλοι ελέγχους εξαιτίας της έλλειψης στολών και των διπλωμάτων οδήγησης από την Περιφέρεια.

Οι έλεγχοι γίνονται μόνο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του κέντρου και σε λαϊκές αγορές. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι αν ένας πολίτης καλέσει στη Δημοτική Αστυνομία για έλεγχο εκτός κέντρου, πρέπει να βρεθεί όχημα από άλλη υπηρεσία, μαζί με οδηγό για να μεταβούν στο σημείο ενώ ο δημοτικός αστυνομικός θα πρέπει να φορά και τη στολή καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε ενέργεια αν δεν φέρουν τα διακριτικά της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

Οι 19 δημοτικοί αστυνόμοι με τα επανδρωμένα τους οχήματα και τις νέες στολές θα είναι έτοιμοι να δώσουν λύση στο χάος κυρίως των πεζοδρόμων. «Πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας να απομακρυνθούν όλα τα οχήματα από τους πεζοδρόμους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Νταής και πρόσθεσε «υποτίθεται ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ωράριο. Οι προμήθειες των καταστημάτων θα έπρεπε να γίνονται τις ώρες που ορίζει αυτό. Δυστυχώς αυτό όμως δεν τηρείται. Οποιαδήποτε ώρα και στιγμή ο οποιοσδήποτε διασχίζει με το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι του τους πεζοδρόμους της Κούμα, της Ρούσβελτ, της Ερμού παρκάροντας ακόμα πάνω σε αυτόν». Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει καθημερινά το κέντρο της πόλης τις ώρες που τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πεζοί και κυρίως μικρά παιδιά να κινδυνεύουν από τα οχήματα στον πεζόδρομο. Σε όλο αυτό το χάος τάξη καλείται να βάλει η Δημοτική Αστυνομία.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το ράψιμο δηλαδή των στολών και την επίδοση των διπλωμάτων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι «θα ασκηθούν κανονικά όλες οι αρμοδιότητες που προβλέπονται για τη Δημοτική Αστυνομία, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα το κέντρο της πόλης».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass