Επιδιώκουν μια αστυνομία χωρίς φωνή!

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με το προεδρείο ΠΟΑΣΥ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2018 18:21

«Η κυβέρνηση και το αν-αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τον περιορισμό της εγκληματικότητας, της βίας και της ανομίας, αφήνει τις φιλικές της συλλογικότητες να δρουν ανενόχλητες και βάζει στο στόχαστρο τους αστυνομικούς.

Έχοντας δώσει, με την εξοργιστική πολιτική της ανοχής, το πράσινο φως σε κάθε περιθωριακό στοιχείο να επιτίθεται στους άνδρες της ΕΛΑΣ -οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν ενώπιον δολοφονικών καταδρομών- τώρα φθάνει στο σημείο να εγκαλέσει εκπροσώπους των αστυνομικών. Είναι προφανές ότι με αυτήν την τακτική επιδιώκουν μια αστυνομία χωρίς φωνή όταν κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους, όπως πρόσφατα στο Πρωτοδικείο. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, καλούμε τη δικέφαλη πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, πριν τα πράγματα οδηγηθούν σε χειρότερο σημείο για τη δημόσια ασφάλεια, την κοινωνία και τους αστυνομικούς, να μην συνεχίσει τον επικίνδυνο θεσμικό κατήφορο που έχει επιλέξει». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Στη συνάντηση, που έγινε μετά από αίτημα της ΠΟΑΣΥ, ο κ. Χαρακόπουλος ενημερώθηκε για την καταγγελία της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια διαβαθμισμένη επιθετικότητα, από πλευράς Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας προς το Συνδικαλιστικό κίνημα, και για τις κλήσεις για παροχή εξηγήσεων, σε στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, μεταξύ αυτών και του προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη Γερακαράκου. Αφορμή για τη στάση αυτή του Αρχηγείου στάθηκαν οι καταγγελίες της ΠΟΑΣΥ ότι ο αστυνομικός είναι απροστάτευτος στη βία και την ανομία, κινδυνεύει καθημερινά, χωρίς να λαμβάνονται τα προσήκοντα μέτρα για την ασφάλειά του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 12/11/2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass