Επαφές και παρεμβάσεις της Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2015 20:00

Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσει η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ν. Λάρισας, που συγκροτήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ), στο πλαίσιο του προγράμματος παρεμβάσεων και συναντήσεων που είχε ανακοινώσει με στόχο να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για να προβάλει τις διεκδικήσεις της για τα λαικά νοικοκυριά.

Έτσι, χθες το πρωί πραγματοποίησε:

Συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, με αίτημα την δωρεάν μετακίνηση ανέργων, απλήρωτων, χαμηλοσυνταξιούχων.

Από την πλευρά του αστικού ΚΤΕΛ, δηλώθηκε ότι δεν είναι σε θέση να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο βάρος, αλλά αν η κυβέρνηση ήθελε θα μπορούσε να στηρίξει οικονομικά την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, όπως έκανε στην Αθήνα, αυτές τις ημέρες. Η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης θα συνεχίσει την διεκδίκηση αυτού του αιτήματος και προς τα υπουργεία μεταφορών και εργασίας.    

Στην συνέχεια, πραγματοποίησε παρέμβαση στον διοικητή των Νοσοκομείων της Λάρισας (ΠΠΝΛ, ΓΝΛ), στον οποίο κατέθεσε υπόμνημα αιτημάτων, με το οποίο αξιώνει να εξασφαλιστούν πλήρεις υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες από τα Νοσοκομεία (ΠΠΝΛ, ΓΝΛ), το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, το ΠΕΔΥ, τα ιδρύματα πρόνοιας για ΑΜΕΑ, χρόνιους πάσχοντες, ηλικιωμένους, παιδιά.

Το μεσημέρι, πραγματοποίησε παρέμβαση στην ΔΕΗ, με αίτημα να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν που δεν μπορεί να πληρώσει, λόγω της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας ή της έλλειψης ρευστού για λαικά σπίτια, αλλά και σε μικρούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους που χωρίς αυτό δεν μπορούν να εργαστούν, κάτι που αποδέχεται η ΔΕΗ, όπως δηλώθηκε από την εκπρόσωπό της.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ν. Λάρισας, ανέλαβε πρωτοβουλία για την συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καθημερινά και τις ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ. και 7 έως 9 μ.μ. (πλην Σαββάτου - Κυριακής) και καλεί εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, αλλά και σωματεία και μαζικούς φορείς, να προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν από τα παρακάτω είδη:

Α. Τρόφιμα μακράς διάρκειας (αλεύρι, λάδι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, διάφορα τρόφιμα σε κονσέρβες κ.ά.).

Β. Φάρμακα που διατηρούνται εκτός ψυγείου, κυρίως (αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα, για διαβητικούς, για χρόνιες παθήσεις κ.ά).

Αυτά θα διατίθενται ανάλογα με τις ανάγκες και φυσικά σε ποσότητες που θα είναι δυνατόν να δοθούν μέσω της καταγραφής που θα κάνουν τα Σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές, σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη (άποροι, άνεργοι, απλήρωτοι κλπ.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass