ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εθνικό έγκλημα Τσίπρα ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας

* Ο Σόιμπλε μας θέλει έξω από το ευρώ, ας μην του κάνουμε τη χάρη

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2015 8:07

 

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρουν μια ιστορική ευθύνη. Προτίμησε το δημοψήφισμα για να μην διχάσει το κόμμα του και κατάφερε να διχάσει όλη την ελληνική κοινωνία. Δεν έχει κανένα νόημα το δημοψήφισμα, επειδή ο Τσίπρας δεν ήθελε να προκαλέσει τρικυμία στο κόμμα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσε μέσα στο ψέμα, κυβέρνησε μέσα στο ψέμα και θα πέσει από τα συνεχή ψέματά του. Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ. Αυτό δεν ισχύει επειδή το λέμε εμείς, αλλά η πραγματικότητα».

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση του άσκησε από το ξενοδοχείο «Διόνυσος» στη Λάρισα, το μέλος Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, αναρωτήθηκε «αφού δεν υπάρχει πρόγραμμα, τι θα ψηφίσουμε την Κυριακή; Το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνολόγησε, δεν μπαίνει σε κουβέντες τύπου «Ιουλιανών» και σε διάφορες λογικές μετώπων. Εμείς στηρίζουμε τη συμφωνία που θα φέρει αναδιάρθρωση του χρέους, χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα και αναπτυξιακή πολιτική, όπως το πακέτο Γιούνκερ. Όμως οφείλω να επισημάνω τα εξής: Σχεδόν σύμπασα η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης και κυρίως οι μεσογειακοί λαοί μας προτρέπουν να μείνουμε στην Ε.Ε. Αποτελούν τους συμμάχους μας και δεν πρέπει να επιλέξουμε την απομόνωση. Υπάρχει όμως και μια μικρή ομάδα, με επικεφαλής τον Γερμανό κ. Σόιμπλε που επεξεργάζεται διάφορα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη και να εξυπηρετήσουμε τα σχέδιά τους. Γνωρίζουμε όμως ότι ο κ. Σόιμπλε μας έχει προτείνει πολλές φορές την έξοδό μας από το ευρώ. Το έχει παραδεχθεί και ο κ. Βαρουφάκης. Άρα όλοι καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα των παραπλανητικών δηλώσεών του ότι «και με το όχι η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ». Το νου μας ποιοι μας καθησυχάζουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με ένα πιθανό Όχι. Ας μην παίξουμε άθελά μας το παιχνίδι τους. Ξέρω πολλούς και στην Αθήνα που έχουν ίδια στάση γιατί έχουν τα λεφτά τους έξω και σφυρίζουν αδιάφορα αν δεν δίνουν αγώνα για το όχι. Δεν ξέρω όμως κανένα άνθρωπο στην ύπαιθρο που δεν θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Ακολούθως ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας απηύθυνε έκκληση στους θεσσαλούς αγρότες να ψηφίσουν ΝΑΙ την Κυριακή, τονίζοντας τα εξής: «Η ελληνική ύπαιθρος και οι αγρότες μας επωμίζονται ένα μεγάλο βάρος για να βγούμε από την κρίση και να θεμελιώσουμε μία νέα και σίγουρη ευημερία στην πατρίδα μας. Όπλα χρειάζεται σ’αυτή τη μάχη η αγροτιά και τίποτε άλλο, γιατί ξέρει να μάχεται και να ιδρώνει καλύτερα απ’ τον καθένα. Το καλύτερο «οπλοστάσιο» γι’ αυτή τη μάχη μας το δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και αναφέρομαι τόσο στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, όσο και στα Περιφερειακά Ταμεία (ΚΑΠ και ΕΣΠΑ). Πόροι πάνω από 30 δισ. ευρώ στο διάστημα 2015-2020 αφορούν άμεσα και έμμεσα την ύπαιθρο και τους αγρότες. Είναι τα 20 δισ. ευρώ από την ΚΑΠ και 10 δισ. ευρώ για τις υποδομές στην ύπαιθρο. Χωρίς αυτούς του πόρους η ύπαιθρος και η αγροτιά δεν μένουν απλά χωρίς όπλα, αλλά κυριολεκτικά καταστρέφονται. Ειδικότερα, 700.000 αγρότες θα απολέσουν αμέσως το 50% του εισοδήματός τους που αποτελούν οι κοινοτικές ενισχύσεις και για ορισμένες κατηγορίες όπως τα σιτηρά, το βαμβάκι και η κτηνοτροφία οι απώλειες φτάνουν, χωρίς την ΚΑΠ, το 75% του εισοδήματος. Χώρια η έλλειψη πόρων για κρίσιμες υποδομές από την άρδευση και την αγροτική οδοποιία, μέχρι τις ομάδες παραγωγών και τις εξαγωγές και μέχρι την ποιότητα ζωής και την κοινωνική μέριμνα. Αυτό ψηφίζουμε την Κυριακή ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο Ευρώ».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Κουκουλόπουλος επέμεινε για μία ακόμη φορά στη σημασία που έχει για τη χώρα μας να μείνει ενωμένη και ζωντανή στην Ευρώπη του Αύριο, λέγοντας τα εξής: «Οι άνθρωποι της υπαίθρου είναι η ζωντανή μνήμη του έθνους και ξέρουν καλύτερα από τους αστούς τι σημαίνει διχασμός. Κάθε σπίτι και μια μνήμη, κάθε χωριό και μια ιστορία για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο πόλεμο. Μεγάλος χαμένος η ύπαιθρος και οι άνθρωποί της και τελικά ολόκληρη η πατρίδα που πέρασε μετά τους δύο διχασμούς πέτρινα χρόνια. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ζήσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις γιατί έχουμε ιστορική μνήμη και υποχρέωση στα παιδιά μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass