ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

«Ναι» στην Ευρώπη από εκατοντάδες Λαρισαίους

*«Ξεκίνησε αυθόρμητα χωρίς κομματικό μηχανισμό» δήλωσε στην «Ε» ο διοργανωτής κ. Κωνσταντίνος Ντίνης

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 7:39

Του Κ. Γκιάστα

Τρεις με τέσσερις εκατοντάδες Λαρισαίων βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της πόλης με στόχο να εκφράσουν την επιθυμία τους για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και φυσικά να φωνάξουν το «Ναι» που θα ψηφίσουν στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής. Άνθρωποι όλων ηλικιών έδωσαν το «παρών» σε ένα κάλεσμα που έγινε μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μιας αντίστοιχης σελίδας.

«Ξεκίνησε αυθόρμητα χωρίς να υπάρχει κάποιος κομματικός μηχανισμός από πίσω» είπε στην «Ε» ο διοργανωτής κ. Κωνσταντίνος Ντίνης και συνέχισε: «Σίγουρα όλοι έχουμε μια πολιτική συνείδηση αλλά ουσιαστικά αυτό που μας οδήγησε στην εκδήλωση ήταν η επιθυμία μας να πούμε το ναι στην Ευρώπη. Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία του κόσμου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες».

Σε μια παρέα ηλικιωμένων ένας απόστρατος ζήτησε να καταθέσει τη δική του άποψη: «Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική. Είναι δυσβάσταχτα τα μέτρα αυτά που παίρνονται εδώ και καιρό αλλά έξω πού πάμε. Δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι. Είμαστε σε μια κοινότητα εθνών που έχουμε στηρίγματα και εθνικά. Αν μείνουμε μόνοι μας τότε θα τα βρούμε και αυτά μπροστά μας».

Μια κυρία με ρουμανική καταγωγή που βρέθηκε στην πλατεία ανέφερε μεταξύ άλλων στην «Ε»: «Έχω ζήσει την κατάσταση δύο φορές και ξέρω πώς είναι. Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη γιατί είναι σπίτι μας και γιατί δεν γνωρίζω καμία χώρα που να μην θέλει να είναι μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας».

Εκεί και ένας κύριος της γενιάς του Πολυτεχνείου έδωσε τη δική του διάσταση στο θέμα: «Είναι φοβερό αυτό που γίνεται στην πατρίδα μας. Πέραν του γεγονότος πως συρόμαστε σε μια κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες οι άνθρωποι οι οποίοι μας οδηγούν έχουν χάσει τον έλεγχο. Αυτό αναγκάζει ανθρώπους σαν εμένα που δεν έχουν κατέβει ποτέ σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία και δεν είμαστε εκπαιδευμένοι στην επαναστατική γυμναστική να το κάνω. Η δική μου πρόστυχη γενιά του Πολυτεχνείου που φταίει για όλα τελείωσε. Ήρθα για να διαδηλώσω για τα παιδιά μου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass